Tarbijakaitseamet lisas musta nimekirja 37 reisiettevõtet

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus
Puhkus Foto: SCANPIX

Laupäevaks jättis tarbijakaitseametile eelmise kvartali müügiaruanded õigeks ajaks esitamata 37 firmat.

Müügiaruanded tuli esitada tarbijakaitseametile, et amet saaks hinnata nende rahaliste vahendite vastavust tarbijate ees võetud kohustustele.

Kokku oleks aruande pidanud esitama 273 reisiettevõtet. Eelmisel kvartalil jättis aruande õigeks ajaks esitamata 50 ettevõtet. Kuigi olukord on natukene paranenud, ei saa seda siiski  rahuldavaks pidada, kuna aruannete esitamine on turismiseaduse järgi kohustuslik kõikidele reisiettevõtjatele.

Aruanded on tarbijate majandushuvide kaitse oluliseks komponendiks, sest nende alusel kontrollib tarbijakaitseamet seda, kas firmade tagatissummad on piisavalt suured või mitte. Reisifirma tagatis on nn kohustuslik kindlustus, millest kaetakse firma maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse tarbijatele ärajäänud reiside ettemaksud.

Aruannete esitamise kohustust eiranud ettevõtete nimed avaldab amet internetis mustas nimekirjas. Nimekiri on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust.

Must nimekiri asub siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles