Tuul rebis reisilaeva Baltic Queen kai küljest lahti

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Queen.
Baltic Queen. Foto: Priit Simson

Tuule tõttu katkesid Tallinnas D-terminalis reisilaeva Baltic Queen kai küljes kinni hoidnud jämedad köied. Laeva võimalikke vigastusi uuritakse.

«Vööri kinni hoidvad otsad purunesid tormituule tõttu. Praegu uuritakse, kas ja kui palju laev viga sai,» ütles Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne.

Kuna otsad purunesid, võis laev vastu kaid käia. «Sellele reageeriti koheselt, meil on pidevalt valve. Kui on vigastusi, siis uurime, kuidas neid parandada saab,» kinnitas Lääne lisades, et laeva kinnitatakse taas kai külge.

Tallink  teatas umbes tund aega enne laeva väljumist, et reisilaeva Baltic Queen ramp sai küll väiksemaid vigastusi, kuid need ei takista autode laadimist laevale ja ohutus on tagatud.

«Väiksemaid vigastusi sai vaid laeva ramp, aga need vigastused ei takista laadimist. Laeva kere on terve ja ohutus on tagatud,» ütles Lääne.

Laev väljub Stockholmi poole plaanipäraselt kell 18. «Võib tulla väiksem viivitus, kui laadimine võtab kauem aega, aga väljumine on plaanitud tavapärase graafiku järgi kell kuus,» lisas Lääne.

 2. detsembril on laev taas Tallinnas ja siis parandatakse ka ramp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles