Turismiseaduse muutmine leiab järjest enam vastuseisu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigikogu Eesti turismi ja kohaliku toidu toetusrühm ei toeta siseministeeriumi poolt kavandatavat turismiseaduse muudatust, mis paneks majutusettevõtetele kohustuse registreerida oma külastajate andmed politsei hallatavas digitaalses andmekogus.

Toetusrühm arutas oma koosolekul Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ning Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu pöördumist siseministeeriumi poole, kus väljendatakse muret seoses turismiseaduse muutmise plaaniga, mis paneb majutusettevõtetele kohustuse hakata oma külalisi registreerima ka politsei andmebaasis.

Pöördumise kohaselt seatakse kavandatavate turismiseaduse muudatustega majutusettevõtetele osaliselt riigi funktsioonid, suurendatakse majutusettevõtete kulusid külastajate registreerimisel ning pikendatakse registreerimisele kuluvat aega ning riivatakse majutusasutuste külastajate põhiõigusi, sh õigust eraelu puutumatusele, samuti ei kaasne muudatustega eelnõu seletuskirjas välja toodud peamist mõju – riigi turvalisuse suurenemist, mistõttu jääb eesmärk selgusetuks.

Toetusrühma liige Aivar Sõerd ütles, et taolisele plaanile tuleb avaldada tõsist vastuseisu, sest see peletab turiste ja lisab bürokraatiat. Eesti turismi ja kohaliku toidu toetusrühma liikmed taunisid turismiseaduse vastavat muudatust üheselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles