Air Baltic peab läbirääkimisi Tartu-Riia liini taastamise osas

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Lennujaam.
Tartu Lennujaam. Foto: Margus Ansu / Postimees

Air Balticu korporatiivsuhete asepresidendi Janis Vanagsi sõnul käivad Tartu-Riia liini taastamise osas läbirääkimised, kuid otsust veel langetatud ei ole.

Janis Vanags rõhutas, et Air Baltic ei avalda lennujaama ja firma vaheliste läbirääkimiste detaile ega kommenteeri protsessi. Samas avaldas ta üllatust, et Eesti meediasse seesugune teade juba lekkinud on.

«Meil on hea meel jälle Tartu suunas vaadata ja asja üle arutada,» sõnas ta, kuid nentis, et liini avamiseks peavad kindlad tingimused olema täidetud.

Air Baltic lõpetas lennud Tartu-Riia liini 2011. aastal 1. augustist, tuues toona põhjuseks Tartu lennujaama kehva teeninduse. Otsustavaks sai toona väidetavalt juhtum, mil Tartu lennujaam ei saanud lennujuhi puudumise tõttu lende teenindada. Air Baltic alustas lende Tartu ja Riia vahel 2009. aasta juulis.

Suveks 2013 on Air Baltic tutvustanud kuut uut sihtkohta: Praha (Tšehhi), Heviz-Balaton (Ungari), Olbia (Itaalia), Rijeka (Horvaatia) ja Larnaca (Küpros). Air Baltic teenindab praegu 60 liini oma kodulennujaamast Riiast. Vanagsi teatel on nende uue äriplaani tõttu kavas veel mitmeid vangerdusi uute ja vanade liinidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles