Finnair katsetab pardal WiFi ühendust ja HP tahvelarvuteid

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finnairi lennuk.
Finnairi lennuk. Foto: Reuters / Scanpix

Põhjanaabrite lennufirma Finnair alustab valitud lendudel traadita internetiühenduse ja uute HP ElitePad tahvelarvutite testimist.

Katsetega alustatakse märtsi lõpus Finnairi Airbus A330 (OH-LTT) mudelil, mis teeb nii regulaar- kui tšarterlende. Prooviperiood kestab kaks kuud.

«Tahame suurendada oma reisijate lennumugavust veelgi,» ütles Finnairi esindaja Peter Gabrielsson. «Meie plaan on selgitada välja, kuidas toimib rahvusvahelistel lendudel traadita internetiühendus ning kuidas võtavad reisijad vastu uue meelelahutussüsteemi.» Finnair soovib teada saada, kumba meelelahutussüsteemi reisijad eelistavad – kas senist eesoleva istme küljes paiknevat meelelahutussüsteemi või tahvelarvutit.

WiFi teenus ja HP ElitePad 900 tahvelarvutid seatakse esialgu sisse tavalendude äriklassi ja tšarterlendude turistiklassi. Reisijatele, kes on nõus uut tahvelarvutipõhist meelelahutussüsteemi proovima, antakse Windows 8 süsteemiga HP tahvelarvuti, mis sisaldab filme, telesaateid, muusikat ja mänge. Lisaks on tahvelarvutis niinimetatud heaoluprogrammid – näiteks lõõgastav aplikatsioon, mis aitab võidelda ajavahest tuleneva väsimusega. Kõikidelt reisijatelt, kes uut tahvelarvutit reisi jooksul kasutavad, küsitakse tagasisidet ning saadud informatsiooni kasutab Finnair oma lõpliku pardapõhise meelelahutuskontseptsiooni väljatöötamisel.

Finnairi partneriteks antud projektis on Nordkapp, kelle loodud on tahvelarvuti süsteemi visuaalne lahendus, Spafax, kes on kokku pannud meelelahutussüsteemi sisu, ning OnAir, kes pakub satelliidi vahendusel lennukipardal toimivat WiFi ühendust (Internet OnAir).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles