Eesti ja Tai soovivad IT- ja turismialast koostööd tihendada

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Välisminister Urmas Paet ning Tai turismi- ja spordiminister Somsak Pureesrisak kõnelesid kohtumisel Bangkokis võimalusest kehtestada Eesti kodanikele viisavabadus Taisse reisimisel ning turismialasest koostööst.

«Võttes arvesse, et Tai on Eesti elanike seas populaarne reisisiht, on viisavabaduse kehtestamine vajalik. Loodetavasti otsustab Tai viisanõudest loobumise selle aasta jooksul,» ütles välisminister Paet.

Ministrid avaldasid lootust, et Eesti ja Tai turismiettevõtete koostöö tiheneb. «Loodame näha Eestis rohkem Tai turiste,» lisas välisminister Paet. Tai osaleb ka järgmise aasta veebruaris Tallinnas toimuval rahvusvahelisel turismimessil Tourest 2014.

Veel kõnelesid Paet ja Pureesrisak rahvusvahelisest koostööst spordis ning avaldasid toetust lisada maadlus olümpiaalade hulka tagasi. Rahvusvaheline Olümpiakomitee on otsustanud jätta 2020. aasta olümpiamängude kavast välja maadluse.

Tai minister tundis veel huvi Eesti vehklemisspordi ja treenerite kogemuste vastu ning avaldas soovi teha koostööd ka spordimeditsiini valdkonnas.

Kohtumisel Tai infotehnoloogiaministri Anudith Nakornthapiga arutas välisminister Urmas Paet Eesti ja Tai vahelisi koostööperspektiive e-lahenduste alal. Välisminister Paet andis ülevaate Eesti e-valitsuse ja e-teenuste kasutamise kogemusest.

Infotehnoloogiaminister Nakornthap väljendas Tai soovi osaleda sel aastal juunis Tallinnas toimuval iga-aastasel NATO rahvusvahelisel küberkonfliktide temaatilisel konverentsil. Välisminister Urmas Paet rõhutas rahvusvahelise koostöö olulisust küberjulgeoleku vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles