Ajakirjanik võitles välja vihtlemisõiguse spaas

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüd saab Aqva spaas Rakveres vih
Nüüd saab Aqva spaas Rakveres vih Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere kesklinnas, ajaloolise linnuse jalamil asuvas Aqva spaa saunades, saab nüüd kaks korda nädalas vihelda ja seda suuresti tänu ajakirjanik Rein Sikule, kes idee elluviimiseks viimase tõuke andis.

Aqva spaa juht Roman Kusma sõnas, et spaades on üldiselt keerukas vihtlemisvõimalust pakkuda, kuna saunad paiknevad basseinide läheduses ning võib juhtuda, et päeva lõpuks on need vihalehti täis. «Lisaks sellele on meil aga saunakeskusest eraldi saunad meestele ja naistele ka pesuruumides,» lausus Kusma.

Mehe sõnul on neil ka oma saunaklubi, kus on seda teemat pidevalt üleval hoitud. «Olime vihtlemisvõimalust küll pikalt kaalunud, kuid seni veel mitte ellu viinud. Seekord andis aga viimase tõuke Rein Sikk, Kadrina saunaklubi liige, kes maikuus küsis, et noh, millal siis ka Aqvas vihelda saab, meil siin Kadrinas saab iga nädal, ning seepeale otsustasimegi, et jaanipäeval peab Aqvas vihelda saama,» pajatas Kusma.

Esialgu pakub Aqva spaa vihtlemisvõimalust kahel korral nädalas, nii neljapäeval kui pühapäeval kella kuuest kümneni õhtul, ja vihelda saab ainult duširuumide saunades. Tulla võib ka oma vihaga.

«Kui vihtlejad enam lavale ära ei mahu, siis peame mõtlema, kas lisame mõne vihtlemispäeva veel juurde. Seda, kui populaarseks vihtlemine saab, näitab tulevik,» lausus Kusma.

Nagu veeta bassein

«Saun ilma vihata on kui bassein ilma veeta – seal sees võib küll igasugu liigutusi teha, kuid see pole see,» oli Sikk kindel. Saun peab olema täiuslik ja täiuslikuks teeb selle korralik vihtlemine, teadis saunasõber. «Millegipärast kipuvad aga meie spaad ja hotellid selle tihtipeale ära unustama.»

Kui Roman Kusma viis aastat tagasi Aqva spaa avas, tegi Sikk sellele ringi peale ja ohkas: «Jah, kõik on siin perfektne, saunad on soojad ja eripärased, ent puudu on kirss tordil – vihelda ei saa!»

Kusma vajus mõttesse... Sikk teda aeg-ajalt siin-seal kohates päris ikka, et noh, kuidas asjaga siis ka on.

«Esimesel korral Kusma noogutas, teisel korral jäi mõttesse, kolmandal hüüatas «Ahhaa!» ja nüüd, neljandal korral, võttis lõpuks vedu,» naeris Sikk. 

«Aqva spaa on vist tõepoolest esimene Eesti spaa, kus vihelda saab. Seda küll eraldi saunades, päevadel ja ajal, aga see võimalus on nüüd olemas,» lausus Sikk, kes kiitis, et Aqva spaas on müügil ka korralikud vihad. «Kas pole see mitte naljakas? Üldjuhul leiab suurtest kaubanduskeskustest kuskilt nurgast kuivanud viha, millega pole saunas mitte midagi peale hakata, samas on seal olemas aga spetsiaalsete temperatuuride ja niiskusastmetega kapid selleks, et sigarette hästi hoida. Vihtasid nii ei hoita,» mõtiskles Sikk.

«Jah, kaubanduskeskused investeerivad palju sellesse, et inimesed elaksid oma elu ebatervelt, selle asemel et seal oleksid olemas korralikud vihad,» lisas mees nördinult.

«Kusma tegi Aqva spaas sammu õiges suunas – et hakkaksime saunas vihtlemist võtma loomulikuna. Ehk jõuavad ka kaupmehed kord sellele järele,» avaldas Sikk lootust ja soovitas soojalt: «Inimesed, vihelge!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles