Lennukites pakutava toidu juurdehindlus on 2600 protsendi võrra suurem kui poes

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennu ajal pakutav toit.
Lennu ajal pakutav toit. Foto: Panther Media / Scanpix

Travelsupermarket.com tehtud hinnavõrdlus näitas, et lennufirmad teevad toidule kuni 2600 protsendi võrra suuremat juurdehindlust kui jaeketid oma toidukaubale.

Hinnavõrdlusi koostava veebikülje Travelsupermarket.com andmetel tegid suurimaid juurdehindlusi odavlennufirmad Easyjet ja Ryanair, kirjutab The Telegraph.

Suurim hinnatõus oli näha kuumade jookide puhul. Näiteks tass teed maksab Ryanairi pardal 2,61 naelsterlingit ehk umbes 3 eurot, kuid Suurbritannia supermarketitest ostetud tee maksab kodus valmistades umbes 0,07 eurosenti (ehk 6 penni).

Peaaegu sama suur on juurdehindlus joogiveel – sageli vältimatu ost, kuna regulatsioonid ei luba lennukisse vedelikke võtta. Näiteks 330 ml vett maksab Jet2.com pardal 1,80 naelsterlingit ehk umbes 2,10 eurot, mis on 718 protsenti rohkem kui kohalikus Suurbritannia jaeketis. Ryanairis maksab pooleliitrine veepudel umbes 3 eurot – juurdehindlus on 690 protsenti.

Ka gaseeritud joogid olid õhusõiduki pardal märksa kallimad. 150-milliliitrine purk 7 Upi on Ryanairis müügil hinnaga 1,74 naelsterlingit ehk umbes 2 eurot – 924 protsenti rohkem kui maksaks sama jook linnatänavalt ostes. Iiri odavlennufirma küsib ka purgi (250 ml) Pepsi eest 2,18 naelsterlingit ehk 2,5 eurot – juurdehindlus on 848 protsenti.

Järgmisena tehakse suuri juurdehindlusi maiustustele ja suupistetele. Easyjeti lennul maksab mustika- või šokolaadimuffin ligi 3 eurot, kuid supermarketis saab sama toote kätte ka kõigest 30 eurosendiga.

Kit Kati šokolaad maksab Aer Linguse pardal näiteks 1,5 eurot, kuid supermarketis on hinnaks 40 eurosenti – seega on juurdehindlus ligi 294 protsendi võrra suurem. 40-grammine purk Pringlesi kartulikrõpse maksab Wizzairi pardal 2,61 naelsterlingit ehk umbes 3 eurot, Ryanairi pardal 2,09 naelsterlingit ehk 2,4 eurot ja Monarchis 1,5 naelsterlingit ehk 1,7 eurot – juurdehindlused on vastavalt 422, 302 ja 247 protsendi võrra suuremad.

Näljaste jaoks on samuti kulukas väljaminek võileiva ostmine, sest keskmine juurdehindlus lennuki pardal leiti olevat 200-300 protsenti. Alkohoolsetest jookidest oli kõige suurema hinnatõusuga Thomas Cooki pardal müüdav Budweiser, mille 330-milliliitrine pudel maksis 4,6 eurot ja seega 890 protsenti rohkem kui kohalikus Suurbritannia supermarketis.

Hinnavõrdlus tehti lennufirmade ja Suurbritannia toidukaupluste pakutavate toodete vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles