Lennufirma hakkas pakkuma «lendava lapsehoidja» teenust

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuendusest teatas lennufirma reisijaid 1. septembril.
Uuendusest teatas lennufirma reisijaid 1. septembril. Foto: Etihad Airways

Lähis-Ida lennuliin Etihad hakkas peredele pakkuma «lendava lapsehoidja» teenust, et lahutada elavaloomuliste laste meelt.

Paljud meist on lennuki pardal kogenud, kuidas lapsed ümber nihelevad ja vahel sugugi rahu ei taha anda, vahendab MailOnline Travel.

Etihad Airways otsustas aga ulatada peredele abikäe - lennukis olevaid lapsi hakkavad lõbustama lapsehoidjad, kes pakuvad suupisteid ja õpetavad maagilisi trikke. Lennufirma on ühinenud Norland College’iga Suurbritannias, et õpetada salongipersonal välja professionaalsel tasemel lastega tegelema.

Ettevõtte sõnul on juba 300 naistöötajat kursused läbinud ning aasta lõpuks loodetakse koolitada veel 200 töötajat. Etihad’i kõneisiku sõnul tekkis idee tegelikult töötajail endil, kes märkasid, et väikeste lastega pered vajaksid pardal lisaabi.

Eihad Airways’i asepresident Aubrey Tiedt sõnas, et lennukis noorte perede läheduses istumine võib olla hirmuäratav ja seda isegi väga kogenud lennureisijate puhul. «Lendava lapsehoidja roll demonstreerib seda, kuidas me mõistame oma reisijate vajadusi ja samuti meie pühendumust teha lennureis nii mugavaks kui võimalik,» rääkis Tiedt.

Väikesed lapsed saavad pardale astudes spetsiaalse pakikese, mis sisaldab lihtsaid käsitöötarbeid. Edasi tegelevad nendega lapsehoidja rollis salongitöötajad, kes kannavad oranže põlle. Vanemad lapsed saavad aga lennukis «vaiksemal ajal» ringi käia ja seda uudistada.

Mis puutub aga täiskasvanute lõbustamisse, siis TripAdvisor’i poolt hiljuti läbi viidud küsitlusest selgus, et paljud täiskasvanud ei tahagi pardal mingisugust meelelahutust. Nii arvab 43 protsenti vastanuist. Pole ka üllatav küsitlusest selgunud tõsiasi, et kõige populaarsemaks ajaviite viisiks lennukis on filmi vaatamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles