Sõidud Ukraina karantiinipiirkondadesse tuleks edasi lükata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väliministeerium ei soovita reisida Ukraina karantiinipiirkondadesse.
Väliministeerium ei soovita reisida Ukraina karantiinipiirkondadesse. Foto: JAMES HILL/NYT

Välisministeerium ja tervisekaitseinspektsioon soovitavad võimalusel edasi lükata reisid Ukraina karantiinipiirkondadesse, samas on epideemia liikunud ka Ida-Ukrainasse.


Ukraina on kuulutatud epideemia piirkonnaks, kuna riigi erinevates regioonides on esinenud järsku haigestumise tõusu ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse, sealhulgas ka grippi, seisab välisministeeriumi koduleheküljel.

Samas on Lääne-Ukrainast alguse saanud epideemia liikumas ka Ida-Ukrainasse ning karantiin on välja kuulutatud kokku kuueteistkümnes oblastis - Donetski, Hmelnitski, Ivano-Frankivski, Kiievi, Kirovogradi, Luganski, Lvivi, Poltaava, Rivne, Taga-Karpaatia, Ternopili, Tšernigovi, Tšernovtsi, Vinnitsa, Volõõnia ja Žõtomõri oblastites.

Epideemia ajal on levinud gripipuhangud, mis põhjustavad ka haigestumisi raskekujulisse viiruslikku kopsupõletikku.

Epideemia tõttu on Ukrainas kuni olukorra muutumiseni keelatud massiüritused.

Välisministeerium ja tervisekaitseinspektsioon soovitavad karantiinipiirkondadesse planeeritud reisid võimalusel edasi lükata, mujal Ukrainas viibides tuleks vältida rahvarohkete kohtade külastamist ja pöörata erilist tähelepanu isiklikule hügieenile.

Tervisekaitseinspektsioon soovitab kõigil uue gripi levikumaid külastanud inimestel vähemalt seitsme päeva jooksul pärast reisilt naasmist oma tervist jälgida. Haigussümptomite ilmumisel tuleb kindlasti jääda koju ja helistada koheselt perearstile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles