Maavalitsus: Kuressaare lendude ärajätmine on spekulatsioon

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Margus Ansu.

Saare maavalitsuse kinnitusel on seni Estonian Airi korraldatud lennuliiklus Tallinn-Kuressaare liinil toimunud suuremate tõrgeteta ning lendude ärajätmine reisijate vähese hulga tõttu on puhas spekulatsioon.


Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männiku sõnul pole ühtegi tõendit selle kohta, et Estonian Air osa lende reisijate vähesuse tõttu oleks ära jätnud.

«See on puhas spekulatsioon,» tõdes Männik.

Tema arvestuse kohaselt on sel aastal Tallinn-Kuressaare liinil kavandatud lendudest toimunud 95,6 protsenti, mis on eelnevate perioodidega võrreldes väga hea tulemus.

Tänavu on kaheksa lendu ära jäänud ilma tõttu, üheksa aga tehnilistel põhjustel. Samas on mitmed ärajäänud lennud koondunud just viimasele ajale.

Maavalitsus on suhelnud sel teemal ka Estonian Airiga ning senise info kohaselt on lennufirma murekohaks ilmselt vajalike varuosade tarne.
Männik lisas, et Saare maavalitsus doteerib Estonian Airile vaid toimunud lennud.

Maavalitsuse kodulehel avaldatud kalkulatsioonist selgub, et ühe reisi maksumus Tallinn-Kuressaare lennuliinil on 35 800 krooni. Toetust maksab Saare maavalitsus Estonian Airile ühe tehtud reisi eest aga 24 000 krooni.

Männiku sõnul kohtus Saare maavanem ka Estonian Airi presidendiga, et leida olukorrale lahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles