Viis paika, kuhu sügisel reisida

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mount Fuji Jaapanis.
Mount Fuji Jaapanis. Foto: AFP/SCANPIX

Ehkki ka Eestimaal saab nautida kaunist ja värvilist sügist, siis väljaannet Places to See in Your Lifetime toob välja veel teisigi paiku maailmas, kus sügis on värviline.

5. Alto Douro regioon, Portugal

Põhja-Portugalis on veinisõprade meelispaik Douro jõe org. Maailma ühes vanimas viinamarjapiirkonnas Alto Douros valmistatakse kuulsat portveini. Viljakoristus toimub septembris ja oktoobris, mistõttu on sel ajal piirkonda huvitav külastada. Veinituriste on loomulikult palju – maitstakse veini, külastatakse häid restorane ning piirkonna hotellid on hubased. Orus paiknevad quintad ehk veinimõisad, kus saab enamasti ka ööbida.

Foto: AFP/Scanpix

4. Jaapan

Silmapaistvad Tokyo, Hokkaido, Nikko ja Kamakura aiad muutuvad sügisel kirevaks. Lisaks toimuvad sügisel Jaapanis mitmed festivalid.

Foto: AFP/Scanpix

Foto: AP/Scanpix

3. Jiuzhaigou org, Hiina

UNESCO maailmapärandiks nimetatud org on üks unikaalsemaid paiku maailmas. Sügisel värvuvad lehed kirevaks ning taevas on selge. Oktoobris on piirkonnas kõige rohkem turiste, kes loodust nautima tulevad. Org paikneb Sichuani provintsis.

Foto: www.jiuzhai.com

2. Uus-Inglismaa, Ameerika Ühendriigid

Selles piirkonnas võib osa saada tõelisest sügisest. Värviline loodus maalib tõeliselt dramaatilise vaatepildi. Põldudelt korjatakse värsket saaki ning külastajaid viiakse kaunisse loodusesse matkale. Piirkond asub Ameerika Ühendriikide kirdenurgas ning koosneb Maine’i, New Hampshire’i, Vermonti, Massachusettsi, Rhode Islandi ja Connecticuti osariigist.

1. Serengeti rahvuspark, Aafrika

Juulist oktoobrini liiguvad metsloomad Tansaaniast asuvast Serengeti rahvuspargist Maasai Mara rahvusparki Keeniasse. Rohkem kui kaks miljonit metslooma ületavad Mara jõe, kus krokodillid saaki ootavad.

Fotod: Scanpix

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles