Islandi kokad grillivad kuumal laaval liha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi kokad grillivad kuumal laaval liha
Islandi kokad grillivad kuumal laaval liha Foto: AFP/SCANPIX

Sellel nädalal pakub grupp Islandi kokki soovijatele unikaalset gastronoomilist elamust – gurmeerooga laaval grillitud lihast, kalast ja mereandidest, mida serveeritakse otse vulkaani juures.

Islandi Eyjafjallajokulli liustikul asuv Fimmvorduhalsi vulkaan hakkas purskama 21. märtsi varajastel tundidel, kirjutab foxnews.com.

Lõuna-Islandil asuva vulkaani lähedal elavad inimesed evakueeriti. Vulkaaniteadlaste sõnul on selle vulkaani praegused pursked viimase 200 aasta tugevaimad.

Grupp kokki otsustas ainulaadset looduse vaatemängu ära kasutada ning vulkaanist välja paiskuval laaval grillida.

«Minu elufilosoofia on selline, et kui midagi peetakse võimatuks, siis tekib mul suur soov see omal nahal ära proovida,» selgitas kokk Fridgeir Eiriksson.

Eirikssoni sõnul tekkis tal vulkaanilise lihagrillimise idee peaaegu kohe kui ta vulkaanipurskest kuulis.

Eile kogusid Eiriksson ja ta kolm kolleegi vulkaanipiknikuks vajaliku toidumaterjali ning joogi, milleks on šampanja, kokku ning sõitsid maastikuautodega vulkaani juurde.

Eirikssoni kinnitusel ei ole neist mitte keegi varem laaval liha grillinud ja see on neile uudne kogemus. Samuti tuleb neil olla kuuma laavaga väga ettevaatlik.

Temperatuur on vulkaani piirkonnas miinus 30 kraadi ja seda hoolimata vulkaani sisemusest tulevast kuumusest.

Menüüs on peale liha ka kala ja vähilised ning magussibulad, mis kõik loputatakse alla Veuve Clicquot šampanjaga.

Sellise eksklusiivse menüü hind on 60 000 Islandi krooni.

Eirikssoni sõnul on nende ebatavalise kokkamise vastu huvi tundnud ka Hollywood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles