Stockholmi Arlanda lennujaam taasavati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks naist uurivad Arlanda lennujaamas väljuvate lendude tablood.
Kaks naist uurivad Arlanda lennujaamas väljuvate lendude tablood. Foto: SCANPIX

Tuhapilve tõttu suletud Rootsi suurim lennujaam Arlanda avati täna kella üheksa paiku Eesti aja järgi taas lennuliiklusele.


Lubatud on lennud, mis suunduvad Stockholmist põhja ja läände. Lennud suurtel kõrgustel on lubatud kõigis suundades, teatas tsiviillennuamet.

Esimesed lennud Arlandale saabuvad Ühendriikidest, kust startisid kaks SASi lennukit. Üks neist on teel New Yorgist, teine Chicagost, kirjutas Helsingin Sanomat.

Suurem osa Arlanda lendudest on siiski neljapäeval alanud lennuseisaku tõttu ka täna tühistatud. Olukorda saab jälgida lennujaama kodulehel.

Ühtlasi avati ka Göteborgi Landvetteri ning Stockholmi Bromma lennujaamad. Võimude sõnul jäävad kolm lennujaama liiklusele avatuks nii kaua kuni tuhapilv seda võimaldab.

Uudisteportaal The Local vahendas, et odavlennufirma Norwegian saadab täna kaks lisalennukit Hispaaniasse Malagasse, et võtta peale «tuhalõksu» jäänud reisijad ja lennutada nad Oslosse ja Stockholmi. Lennukile pääsemine määratakse põhimõttel «kes ees, see mees».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles