Reisibüroo teatas maksejõuetusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Reisibüroo Evmar Business Group OÜ (Reisivalik) tunnistas reedel, 25. oktoobril tarbijakaitseametile, et ei suuda täita pakettreisilepingust tulenevaid kohustusi tarbijate ees.

Seoses sellega jäävad ära kõik Evmar Business Groupi vahendatud ja tulevikus toimuma pidanud reisid. Kinnitamata andmetel on kõigi praegu väljaspool Eestit viibivate reisijate majutuse ja tagasilennu eest tasutud. Tegemist on teiste reisifirmade korraldatud reisidega.

«Sellisel turul ei ole võimalik enam töötada, konkurents on hästi tihe ja operaatorid teevad väga suuri allahindlusi,» rääkis reisibüroojuht Oleg Bereznjak. Ta tõi näiteks üliodavad Türgi ja Egiptuse reisid, mida praegu pakutakse. «Te saate ise ka aru, et need ei ole reaalsed hinnad,» rõhutas mees.

Bereznjaki sõnul ei maksa muretseda nende bürooklientidel, kes praegu on võõrsil, sest operaatoritele on kõik tasutud ja neil ei peaks kodumaale tulemisel probleeme tekkima. «Probleemid on neil, kes veel ei ole reisile läinud, aga neid ei olepalju ja nende kulud katab meie kindlustuspoliis. Kõik saavad oma raha 100 protsenti tagasi, ainult selleks kulub aega,» lubas mees. Ta lisas, et alates 28. oktoobrist hakkab tarbijakaitseamet võtma vastu nende klientide avaldusi.

Evmar Business Groupil on 32 000 euro suurune tagatis, mille kasutamise üle otsustab  tarbijakaitseamet. Turismiseadus näeb ette, et tagatise kasutamise esmaeesmärk on reisijate reisilt tagasitoomine, reisitasu tagastamine tarbijale pakettreisi ärajäämisel või hüvitise tasumine pakettreisi ärajäänud osa eest ning tarbijale tasu tagastamine lunastamata pakettreiside kinkekaartide eest.

Tarbijakaitseamet annab esmaspäeval, 28. oktoobril täpsemad juhised, mis ajaks tuleb Evmar Business Groupilt reisi ostnud tarbijatel esitada ametile avaldus ära jääva reisi eest raha tagasisaamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles