Kuivastu-Virtsu liinil sõidavad aasta alguses praamid hõredamalt

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamijärjekord Kuivastu sadamas.
Praamijärjekord Kuivastu sadamas. Foto: Postimees/Scanpix

Väinamere Liinide teatel toimub laevaliiklus Saaremaa ja mandri vahel hõredama sõiduplaaniga, kuna nõudlus on aasta alguses tavapäraselt kõige madalam.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul tegi operaator kuni 20. detsembrini Kuivastu-Virtsu liinil igapäevaselt kommertsreise, mis tihendasid riigi tellitud hõredat graafikut.

«Vähemalt jaanuaris ja veebruaris kommertsreise tulemas ei ole. Aasta alguse nõudlus on kõige madalam ja siis sõidavad laevad hõredama, 1 tunni ja 10 minuti graafikuga. Reedeti ja pühapäeviti teostame riigi tellimuse alusel ka tihedamat sõiduplaani,» lausus Hiiuväin.

Väinamere Liinid palub reisijatel enne sadamasse sõitmist tutvuda talvise sõiduplaaniga. Tööpäevadel väljuvad laevad kummastki sadamast iga 1 tunni ja 10 minuti järel. See on nn ühe laeva graafik, kus liini teenindab üks suur laev. Reedel ja pühapäeval teeb reise ka teine laev, milleks talvel on Regula.

«Parvlaev Regula väljumisajad ei ole täpselt 1 tunni ja 10 minuti graafikus, kuna see on Regulale raske täita – ta peab sadamas tegema lisamanöövri, mida uued laevad ei pea tegema,» rääkis Hiiuväin. Kõik väljumisajad on üleval veebis.

Oktoobrist detsembrini on statistika kohaselt kasvanud möödunud aastaga võrreldes kõige enam nädalavahetuste nõudlus –  pea 30 protsenti. Sellele tuginedes on aasta algusest reedeti tihedam graafik reisidel Virtsust kell 16.25 kuni 19.55 ja pühapäeviti reisidel Kuivastust kell 12.00 kuni 18.10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles