Triigi-Sõru laevaliinil toimub sel laupäeval täiendav reis

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam.
Praam. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Väinamere Liinide teatel rakendatakse sel laupäeval, 25. jaanuaril esimest korda käesoleval talvel jääolude graafikut, millega seoses toimub kaks lisaväljumist.

Sõru-Triigi laevatee on seoses külmade ilmadega kattunud jääga, mille paksus on hetkel umbes 10-15 sentimeetrit ning jää kasvab jõudsalt.

Kui pausid reiside vahel jäävad liiga pikaks, siis ei pruugi trass olla enam läbitav. Jääolude graafiku eesmärk on tagada igapäevase tihedama laevaliiklusega jäävaba kanal. Tavapärase Triigi-Sõru graafikuga ei toimu liiklust pea 40 tundi järjest, jääolude graafiku puhul viiakse pausid alla 15 tunni.

Esialgu rakendatakse jääolude graafikut vaid käesoleval laupäeval ning tihedama graafiku edasine rakendamine sõltub jääoludest ja otsustatakse 27. jaanuaril. Tavapärased graafikujärgsed väljumised esmaspäeval, kolmapäeval, reedel ja pühapäeval ei muutu.

Väinamere Liinide teatel kestis raskete jääolude tõttu esimene reis eile, 22. jaanuari hommikul umbes 20 minutit tavapärasest kauem.

25. jaanuaril toimuvad lisaväljumised: 8:15 Sõru ja 10:15 Triigi sadamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles