Kümme hirmsamat turistilõksu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viltune Pisa torn meelitab tuhandeid turiste tegema ühesugust fotot.
Viltune Pisa torn meelitab tuhandeid turiste tegema ühesugust fotot. Foto: SCANPIX

Taani reisiportaal tgt.dk pani ritta vaatamisväärsused, millest tasuks puhkuse ajal suure kaarega mööda minna.

Turistilõkse kirjeldavad reisijuhid kui kohti,  kuhu ei saa minemata jätta, kuid taanlaste hinnangul võib need üsna rahuliku meelega oma marsruudist välja arvata. Seda seetõttu, et taolised kohad on ülerahvastatud, lärmakad ja seal käib liialt palju tsirkust. Miinusteks on ka maitsetud suveniirilaviinid ning hirmkallis toit ja jook.

Eiffeli torn Pariisis

Järjekorrad torni tippu pääsemiseks võivad ulatuda nelja tunnini. Ehk oleks raudstruktuuri parem maa pealt (piletiraha maksmata) imetleda?

Blarney loss Iirimaal

Imeline kivi, mille suudlemine muudab sama võimekaks kui Aristoteles, meelitab lossi külastama kümneid tuhandeid turiste aastas. Oodatud maagiline kogemus võib aga rahvamassi tõttu osutuda üsna tüütuks.

Kalaturg Fisherman's Wharf San Franciscos

Tõelist kalameest tuleb selles piirkonnas otsida tikutulega. Žonglööre, kahtlase väärtusega muuseume ja plastsuveniire müüvaid kauplusi leiab aga igal sammul.

Giza püramiidid

Iidsete valitsejate viimset puhkepaika tulevad imetlema turistide hordid, see meelitab piirkonda ka pealetükkivad suveniirimüüjad, kaamelisõidu pakkujad ja veemehed.

Viltune Pisa torn Itaalias

Pea kõigil, kes Pisa oma vaatamisväärsuste nimekirja lülitavad, on mälestuseks tehtud ühesugune foto – väljasirutatud käsi püüaks justkui torni otseks lükata. Kui see ei pane kõhklema, siis ehk 15 eurot, mida torni külastamise eest küsitakse.

Peking Hiinas

Rahvas, rahvas ja veelkord rahvas. Lisaks plastist Buddhad, paberlambid ja arvukalt muid nipsasju.

Times Square New Yorgis

See on üks tuntumatest ja külastatavamatest kohtadest New Yorgis, ajakiri Forbes paigutas Times Squere`i oma vaatamisväärsuste edetabelis isegi esimesele kohale. Tegelikkuses on tegemist teede ristumiskohaga ühes kõige kiirema elutempoga linnas.

Capri saar

Arvestades, et veidi üle 10 ruutkilomeetri suurusele saarele saabub päevas tuhandeid külalisi, on ruumipuudus loomulik.

Kuulsuste allee Los Angeleses

Kilomeetrite viisi tuntud inimeste käejälgede ja allkirjadega pronksplaate. Kui 2500 plaadi seast oma iidolit otsima lähete, siis tuleb arvestada, et kindlasti ei ole te seal üksinda.

Picadilly tsirkus Londonis

See on Londoni Times Square – kiire, kitsas, lärmakas ja suveniirimüüjatest pungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles