Venemaa asub turismiasutustele väljastama venesõbralikkuse tunnistusi

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lipud.
Vene lipud. Foto: AP / Scanpix

Selgub, et Venemaa ei piirdu riigi mõju suurendamisel mitte ainult sõjaliste operatsioonidega, vaid oma ideoloogiat soovitakse muu hulgas levitada ka turismi kaudu.

Hiljuti Moskvas toimunud turismimessil Intourmarket esitleti uut assotsiatsiooni, mis kannab tõlkes nime Venesõbralik, vahendab reisiuudiste portaal trip.ee.

Vene infoagentuuri ITAR-TASS andmetel on uue assotsiatsiooni eesmärk luua vene turistidele välismaal reisimiseks «mugavamad tingimused». Lisaks peab loodav organisatsioon hoolitsema vene keele leviku eest ja parandama riigi kuvandit mujal maailmas.

Venesõbralikkuse assotsiatsioon asub koondama neid välismaa hotelle, transpordifirmasid, toitlustus- ja meditsiiniasutusi, muuseume ja teemaparke, mis on huvitatud vene turistide ligimeelitamisest. Projekti loojate sõnul soovitakse assotsiatsioonis näha ainult neid ettevõtteid, kus töötab vene keelt kõnelevaid inimesi ning mis kasutavad oma teenuseid pakkudes aktiivselt vene keelt.

Selleks, et saada assotsiatsiooni Venesõbralik liikmeks, peab organisatsioon tõestama, et seal töötab vene keelt kõnelevaid töötajaid. Liikmelisust taotlevates hotellides peavad olema vaatamiseks Vene telekanalid ja restoranides saadaval venekeelsed menüüd. Kui need nõuded on täidetud, väljastatakse firmale venesõbralikkust kinnitav sertifikaat.

Assotsiatsiooni liikmete kinnitusel on 40 protsendi välismaale reisivate venelaste jaoks peamine probleem just keeleprobleem. Maailma Turismiorganisatsiooni andmetel reisis 2013. aastal välismaale kokku 52 miljonit Vene kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles