11 praktilist nippi Jaapani reisides

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisirong.
Reisirong. Foto: Reuters / Scanpix

Jaapan ei ole üldiselt riik, kuhu välismaalane niisama lihtsalt sõidab – oluline on ettevalmistus, mille jaoks kulub nii mõnigi tarkus ära.

Võõramaalastele valmistab riigis raskusi nii keelebarjäär, uudne tehnoloogia kui ka krõbedad hinnad pea ükskõik milliste toodete vallas, vahendab CNN. Väljaanne koostas lugejatele praktiliste nippide loetelu, mis peaks turiste kohapeal aitama.

  1. Rendi endale Wi-Fi ruuter – selle seadme abil ei teki mingeid raskusi nutitelefoni, sülearvuti kasutamisel. Näiteks saad ka helistada Skype´i vahendusel.
  2. Broneeri Jaapanis ringi rändamiseks Rail pass ehk rongikaart enne reisi – see peab olema varem tehtud.
  3. Osta Pasmo või Suica kaart – need on mõeldud lühisõitude jaoks (sisaldab ka metrood). Kaartidele on lihtne raha peale laadida.
  4. Lae alla Hyperdia äpp – taksod on Jaapanis kallid, mistõttu on hea, kui ühistranspordi kaart on kohe käepärast võtta.
  5. Kasuta ära odavaid siselende – Jaapani lennuturul käib praegu tihe hinnasõda, mis tähendab, et siselendudele võivad välismaalased saada eriti odavaid pileteid.
  6. Võimalusel lenda Hanedasse, mitte Naritasse – esimene lennujaam on märksa mugavam.
  7. Naritasse minnes broneeri NEX – NEX tähendab Narita Expressi ehk kiirrongi, millega on mugavaim lennujaamast linna sõita kui teise konkureeriva rongiga Keisei Skyliner.
  8. Lae alla Google Translate´i äpp – Jaapani esmakülastajatele võib keelebarjäär paraja üllatusena tulla. Tõlkide sõnul on see äpp kõige parem, et kohalikele vajadusel oma soove selgeks teha.
  9. Prindi hotelliaadress ka jaapani keeles – see kehtib tegelikult igale poole reisides, kuid Jaapanis on see eriti kasulik, näiteks taksojuhtidele näitamiseks.
  10. Tee selgeks, kust saab sularaha – Jaapanis võib olla üllatuslikult keeruline leida sularaha väljamakse automaati, mida saab kasutada välismaa pangakaardiga, isegi Tokyos.
  11. Tea, kust hädavajalikku saab – kui oled hädas, siis suundu Konbini – Jaapani pood, kus müüakse kõike alates aluspesust ja kontserdipiletitest kuni mobiililaadijateni.

Loe pikemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles