Helsingi Lõunasadamas avatakse hiiglaslik vaateratas

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingisse plaanitud vaateratta kavand.
Helsingisse plaanitud vaateratta kavand. Foto: Ekraanitõmmis yle.fi lehelt

Maikuus avatakse Helsingi Lõunasadamas nüüdseks lammutatud Katajanokka terminali asemele kerkinud vaateratas ehk Helsinki Sky Wheel.

Vaateratta avamine oli algselt planeeritud juba 2013. aasta maipühadeks, kuid kooskõlastuste venimise ja huvigruppide surve tõttu avatakse see alles aasta hiljem, kirjutab reisiportaal trip.ee. Helsingi linnavalitsuse lehe uudistest leiab info, et vaateratta avamine toimub umbes 15. mai paiku.

Helsingi uus 40-meetrine vaateratas ületab linna Linnanmäe lõbustuspargis asuva vaateratta kõrguse. Vaateratast hakkab opereerima United International Leisure, kellel on sarnaseid kogemusi ka mujalt maailmast. Firma loodab lõbusõidule meelitada tuhandeid kohalikke ja turiste päevas.

Tänu soojendusega gondlitele hakkab vaateratas toimima aastaringselt. Kokku tuleb vaaterattale 36 kondlit. Ühe gondli mahtuvuse kohta leiab erinevaid andmeid, kuid ilmselt on see kuus kuni kaheksa inimest. 15 minutit kestev sõit hakkab täiskasvanutele maksma 12 eurot. Selle ajaga teeb vaateratas kokku kolm ringi. Suveperioodil töötab vaateratas keskpäevast südaööni, talvel mõnevõrra lühema graafikuga.

Helsingi Sky Wheel on siiski ajutine ehitis. Maa rendileping on sõlmitud kaheks ja pooleks aastaks, kuid kui projekt osutub edukaks, võidakse seda pikendada. Lisaks vaaterattale tulevad Lõunasadama piirkonda veel kohvikud ja restoranid, terassid, tasuta piknikupaigad ja päevitamiskohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles