«Saaremaa» muutis pühadeaegsed laevasabad talutavaks

Martti Kass
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Saaremaa
Parvlaev Saaremaa Foto: Kersti Õunapuu

Kuigi jaanipühad pole OÜ Väinamere Liinid jaoks veel läbi, sest suurem osa saarele jaanipäeva pidama tulnutest pole veel mandrile tagasi läinud, on laevaliiklus seni sujunud suuremate ootejärjekordadeta.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina kinnitusel ei ole pühadeaegne sagin sugugi läbi, mistõttu ei saa täpsest reisijate hulgast praegu veel rääkida.

Tegelik pilt selgub tema sõnul alles tänaseks, sest laevaliikluse järgi on näha, et pühad kestavad 27. juunini, mis on suurima tagasisõidu päev.

«Praegu saame rääkida ainult saarele tulekust. Kui arvudest rääkida, siis suurusjärgud on samad, mis igal aastal,» sõnas Hiiuväin Saarte Häälele.

18.–23. juunini vedasid laevad Virtsust Kuivastusse ühtekokku 9256 sõidukit. Neist rahvarohkemad päevad olid 22. ja 23. juuni, mil saarele suundunud sõidukeid oli vastavalt 2370 ja 1941.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles