Tallinlast vihastas lennupileti kummaline hinnatõus

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma Avies.
Lennufirma Avies. Foto: Ants Liigus

Hiiumaale edasi-tagasi lennupiletit osta üritanud tallinlane Helen avastas, et selle hind muutus andmete sisestamise järel otsekui võluväel 5,5 eurot kallimaks. Samuti jäi ta hätta maksmisel, kuna ette tuli korduvalt leedukeelne veateade.

«Püüdsin eile hommikul veebis osta Tallinn-Kärdla edasi-tagasi piletit. Alguses näitas, et pean maksma 22,50 ühe ja 19,50 eurot teise otsa eest ehk kokku 42 eurot, kuid oma andmete sisestamise järel küsiti mult juba kokku 47,50 eurot,» kirjeldas naine.

Alles hiljuti oli ta lugenud uudist, et Hiiumaa lennupilet kallineb. Nimelt teatas lennufirma Avies, et 6. maist on edasi-tagasi pileti uus hind 39,62 eurot senise 34,52 euro asemel.

Helen helistas ka kliendiinfosse, kus ta enda sõnul adekvaatset vastust ei saanud. «Leian, et see on tarbijate petmine,» pahandas ta.

Tagatipuks ei saanud naine lennupiletite eest panga kaudu maksta, sest sai korduvalt leedukeelse veateate. Helen helistas uuesti kliendiinfosse ning talle saadeti meilile arve.

«Oleme maksmisprobleemist teadlikud ja info on antud meie IT-meeskonnale. Samas ei esine sellist maksmisega seotud tõrget kõikidel klientidel,» sõnas Aviesi müügijuht Marko Pleiats.

Kummalise hinnatõusu kohta kostis Pleiats, et piletihinnad vastavalt 22 ja 25,50 eurot on õiged vastavalt lepingule. Ta lisas, et kodulehel on olemas hinnakiri, kust nähtub, et kõik sõltub sellest, millal pilet ostetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles