Lennufirma katsetab «õnnetekke»

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airways katsetab «õnnetekke».
British Airways katsetab «õnnetekke». Foto: youtube.com

Lennufirma British Airways katsetas hiljuti kõrgtehnoloogilist tekki, mis seirab lennureisijate ajulaineid ning muudab vastavalt meeleolu muutumisele oma värvi.

Lennufirma eesmärgiks on sellise imeteki abiga saada tagasisidet, kuidas reisijad pikamaalendudel ennast tunnevad, vahendab reisiportaal trip.ee.

Vabatahtlikele katsealustele pandi pähe neurosensoritega peakomplekt, mis edastas Bluetoothi abil reisija meeleolu tekile, mille sisse oli kootud kiudoptika. Kui reisija on stressis või ei tunne ennast muidu hästi, värvub tekk punaseks, kui meeleolu on hea ja lõdvestunud, on tekk sinine. Idee kohaselt aitab teki värvus pardapersonalil teenindust parandada.

«See on revolutsiooniline!», ei hoia British Airways tagasi vaimustust oma viimase imeleiutise kohta. Uudist kajastanud väljaannete kommentaarid ja reisifoorumid British Airwaysi vaimustust paraku eriti ei jaga.

Nii mõnegi inimese arvates ei ole British Airways ja õnnetunne ühes lauses eriti tuntud kooslus. Teised küsivad, et miks siis istmevahesid suuremaks ei tehta, kui reisijate heaolu väidetakse nii oluline olevat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles