Hais Kloogarannas nörritab suvitajaid

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kloogaranna festival.
Kloogaranna festival. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Lahendamist ootav maaomandi küsimus ning puuduv detailplaneering on jätnud kunagise esindusranna trööstitusse olukorda. Kohalikele valmistab tuska hooldamata kallasrada, kuhu on kuhjunud lehkavad adruhunnikud.

Randa matvale adruprobleemile täna lahendust pole, kirjutab Harju Elu. MTÜ Kloogaranna Seltsi juhatuse liikme Egle Kauri sõnul veeti vahetult enne iga-aastast muusikafestivali osa adrust lihtsalt kaldale kokku.

«Kõige kurvem on, et see ei ole kellegi asi. Varasematel aastatel oleme üritanud adru ära viia, oma jõududega,» lausub ta.

«Me saame ühekordse toetuse, aga sellega ei tee midagi. Viid adru ära, ent kuu pärast on jälle tagasi. Siia on vaja pikaajalist projekti,» lisab ranna lähistel elav Külli Liebert.

Kloogarannas on paljugi ilusat. Kõrged liivaluited, lai rannajoon ning avalikuks kasutamiseks mõeldud jalgpalli- ja võrkpalliväljakud.

Suvituspaiga hiilgeajast on tänaseks järele jäänud tühjalt seisvad kioskid, bussiootepaviljoni tugisambad ning rannahoone, millest säilunud üksnes trepikoda.

Kloogaranna seltsi liikmed loodavad, et detailplaneering jõustub enne järgmist Euroopa Liidu rahastusperioodi ning selle abil toetatakse projekte, mis viivad ranna korrastamiseni.

«Mina ei ole huvitatud sellest, et käin siin igal aastal kasimas. Tahaksin lastega rannas käia, mitte piinlikkust oma koduranna pärast tunda,» ütleb Kaur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles