Aurinkomatkat tühistas kõik pakettreisid Iisraeli

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli-Hamasi konflikt.
Iisraeli-Hamasi konflikt. Foto: SCANPIX

Soome suurim reisikorraldaja Aurinkomatkat otsustas tühistada kõik pakettreisid, mis on ostetud Iisraeli kuue kuu jooksul alates oktoobrist.

Reisikorraldaja sõnul puudutab annulleerimine kõiki puhkusereise Iisraeli perioodil oktoober kuni märts aastal 2015, vahendab Yle. Aurinkomatkat lennutab puhkajad tavaliselt Eilatisse, populaarsesse puhkuserajooni Punase mere ääres Lõuna-Iisraelis.

Aurinkomatkade kommunikatsioonijuht Annina Metsola ütles, et reisid tühistati ebastabiilsuse tõttu, kuna Iisrael on taas Palestiina rühmitusega Hamas Gazas sõjategevust alustanud.

Kolmapäeval hoiatas ka Hamas rahvusvahelisi lennuliine, et need väldiksid Israeli Ben Gurioni lennujaama Tel Avivis. Organisatsioon ütles, et plaanib õhuväele kättemaksu pärast seda, kui Iisrael raketirünnaku käigus tappis ühe nende sõjaväe liidri perekonnaliikmed.

Põhjanaabrite riiklik lennufirma Finnair teatas, et otsustab reedel, kas peatab lennud Tel Avivi.

Aurinkomatkade sõsarfirma Eestis, reisikorraldaja Aurinko müügijuht Tiina Peterson kinnitas Tarbija24-le, et nende kliente uudis ei puuduta – Aurinko ei korralda Eestist Iisraeli reise. «Meil ei ole tšarterlende Iisraeli olnud juba mitu aastat,» lausus ta.

Peterson nentis, et tõenäoliselt on turvalisus ka puhkepiirkonnas hetkel küsimärgiga. «Kuigi Punase mere ääres pole ju otseselt konfliktiolukorda, siis Iisraeli ja Palestiina suhted on praegu väga halvad. Seega, kui on teised kohad, kuhu on võimalik reisida, siis miks peaks nii ohtlikku kohta minema,» arvas ta.

Soome Aurinkomatkade pakettreise müüb teiste seas edasi Reisiekspert. «Me ei oska kommenteerida seda, mida teised reisibürood on müünud, aga meie büroost ei ole hetkel küll teada ühtegi taolist juhtumit või probleemi. Samas Aurinkomatkat kindlasti sellisel puhul maksab kliendile kogu raha tagasi või pakub asendusreisi,» kinnitas Reisieksperdi asedirektor Kadri Jõerüüt. Firma kodulehel on veel üleval Aurinkomatkade pakettreiside pakkumised Eilatisse sügisel ja talvel hindadega 700-800 eurot.

Aurinkomatkade reise vahendav Estravel lubas täpsustada homseks, kas uudis puudutab mõnda Eesti reisijat.

Reisikorraldaja Novatours korraldab ise reise Eilatisse. Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg kinnitas, et nende lennuplaanides praegu muutusi ei ole. «Meil hetkel küll muutusi plaanis ei ole. Välisministeerium ei ole praegu ohutaset otseselt tõstnud,» lausus ta.

Hea lugeja, jaga infot, kas oled ostnud Aurinkomatkadelt pakettreisi pärast oktoobrit Iisraeli?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles