Lennureisijatele hakatakse pakkuma uut tüüpi kindlustust

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlustus lubab hüvitada ärajäänud reisi piletikulu selle osa, mida lennufirma ei tagasta.
Kindlustus lubab hüvitada ärajäänud reisi piletikulu selle osa, mida lennufirma ei tagasta. Foto: Stanislav Moshkov/Õhtuleht

Piletikindlustus on Eestis ainulaadne lahendus, kus Estonian Airi lennupiletile saab juurde osta piletikindlustuse.

«Koos If Kindlustusega töötasime välja kaks kindlustuslahendust: pileti- ja reisikindlustuse, mida saab soetada meie kodulehelt lennupileti ostmise käigus,» teatas  Estonian Airi juhatuse liige Indrek Randveer,

Piletikindlustus sobib reisijatele, kellel on reisikindlustus, kuid see ei sisalda lendudest mahajäämise riske. Piletikindlustuse kindlustusjuhtum on lennureisi ärajäämine juhtudel, kui reisija või näiteks temaga koos reisiv pereliige ootamatult haigestub või hilineb lennukile liiklusõnnetuse, ühiskondliku transpordivahendi rikke, erakorraliste ilmaolude või looduskatastroofi tõttu. Sellisel juhul hüvitab If Kindlustus selle osa kasutamata jäänud lennupileti maksumusest, mida reisijale ei tagastata vastavalt Estonian Airi piletireeglitele. Piletikindlustuse maksimaalne hüvitis on lennupileti täismaksumus koos kõigi teenustasude ja maksudega.

Teine Estonian Airi kodulehel pakutav kindlustuslahendus - reisikindlustus - on tavapärasest laiem kindlustuslahendus, mis kehtib kõikjal maailmas ja katab meditsiiniabi, reisi ajal toimunud õnnetusjuhtumit, reisi ärajäämist või poolelijätmist, reisile hilinemist, pagasikaotust ning õigusabi. Kindlustuskaitse all on ka suusatamine selleks ettenähtud radadel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles