Vaata, millistes viie tärni hotellides saab vähem kui 150 euro eest ööbida

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alla 150 euro on võimalik ööbida ka väga luksuslikes hotellides.
Alla 150 euro on võimalik ööbida ka väga luksuslikes hotellides. Foto: SCANPIX

Sama kategooria hotellid jagavad paljusid sarnaseid tunnuseid, kuid hind pole tingimata üks neist. Hotellide broneerimisleht Hotels.com uuris maailma 63 linna põhjal, kus oleks viie tärni hotellis võimalik öö veeta vähem kui 150 euro eest.

2014. aastal läbi viidud keskmiste hotellihindade kaardistuse põhjal selgus, et maailmas on 13 linna, kus luksust leiab vähem kui 150 euroga, vahendab reisiportaal trip.ee. Nende 13 linna hulka kuulus ka Tallinn.

Teised soodsa viie tärni majutusega linnad olid Berliin, Budapest, Istanbul, Varssavi, Brüssel, Lissabon, Pisa ja Praha Euroopas ning Bangkok, Peking, Mumbai ja Delhi Aasias. Mujal maailmas 150 euroga viie tärni hotelli lubada ei saa. Võrreldud on keskmisi hindu ning võimalikke sooduspakkumisi pole arvesse võetud.

Nelja tärni hotellide kategoorias on sama raha eest valik suurem – selle kategooria hotelle leiab vähem kui 150 euro eest 29 linnas. Kuni kolme tärni hotelle saab 150 euro eest lubada peamiselt Põhja-Ameerikas, aga ka Amsterdamis, Londonis, Veneetsias, Nizzas, Genfis ja Zürichis. Bostonis, New Yorgis ja San Fransiscos tuleb 150 eurose eelarvega leppida voodiga kahe tärni hotellis.

Soodsad luksushotellid. Allikas: hotel-price-index.com/2014/fall
Soodsad luksushotellid. Allikas: hotel-price-index.com/2014/fall Foto: hotels.com

Hotels.com-i ülevaatest näeb, et viie tärni hotellide keskmised hinnad võivad eri linnades märkimisväärselt erineda. Nii tuleb Pariisi viietärnihotelli öö eest välja käia keskmiselt 294 eurot rohkem kui Euroopa traditsiooniliselt odavaimate viie tärni hotellidega Varssavis, kus tüüpiline selle kategooria majutus maksis 92 eurot. Pariisist palju odavamad polnud ka Los Angeles (379 eurot) ja New York (377 eurot).

Lisaks Varssavile on Euroopa odavaimad viie tärni hotellid ka Pisas (115 eurot) ja Budapestis (129 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles