Miks on lennukites ikka veel tuhatoosid?

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetamine läheb kallimaks.
Suitsetamine läheb kallimaks. Foto: SCANPIX

Business Insideri ajakirjanikul Amanda Maciasel tekkis hiljutisel lennureisil Dallasest New Yorki küsimus, miks on lennukis tualeti uksel suitsetamist keelavate märkide kõrval endiselt ka tuhatoos.

Uudishimulikult küsis ta tuhatooside kohta stjuardessilt. «Kui keegi otsustab siiski lennukis suitsetada ja seejärel paneb suitsu prügikasti, kus on ainult paber, siis võib tekkida tulekahju,» vastas talle American Airlines’i stjuardess.

USA föderaalne lennuamet FAA nõuab kõigilt lennuettevõtjatelt, et lennukites oleks tualeti ukse külge kinnitatud tuhatoos. Katki läinud tuhatoosi peab asendama kolme päeva jooksul.

Nõude taga on 1973. aasta lennutragöödia, milles hukkus 123 Rio de Janeirost Pariisi lennanud inimest. Kabiin täitus paksult suitsuga ning arvatakse, et tuli sai alguse tualetis prügikasti visatud sigareti tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles