Vaata, millised reisisihtkohad Eesti elanike seas populaarsust võidavad

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma pagasit ootavad reisijad.
Oma pagasit ootavad reisijad. Foto: Postimees.ee

Mullu külastasid Eesti elanikud välisriike 3,9 miljonil korral, seda on viis protsenti rohkem kui 2013. aastal.

Üle kolmveerandi külastustest tehti Euroopa Liidu riikidesse ja nende arv kasvas aastaga neli protsenti, teatas Eesti Pank. Iga neljas reis tehti Soome, Lätit külastati aga ligi pool miljonit korda. Läti-külastuste arv kasvas juba viiendat aastat järjest ja ka Portugali külastasid Eesti elanikud 44 protsenti enam kui aasta tagasi.

Horvaatiasse ja Kreekasse tehtud puhkusereiside arv kasvas jätkuvalt (vastavalt 23% ja 31%). Pärast eelmiste aastate langust reisiti taas rohkem sellistesse puhkusepaikadesse nagu Araabia Ühendemiraadid (19%) ja Tai (28%).

Egiptusesse tehtud reiside arv on vähenenud juba viis aastat ja 2014. aastal kahanes sinna reisijate arv veelgi (11%). Samuti on vähenenud India populaarsus: külastuste arv sinna kahanes teist aastat järjest ja 2014. aastal tehti kolmandiku võrra vähem India-reise kui 2013. aastal. Varasemast poole vähem külastati ka Ukrainat.

Eesti elanike ühepäevakülastuste arv suurenes aastataguse ajaga võrreldes seitse protsenti ning oli külastuste üldarvust 30 protsenti. Eesti elanike mitmepäevareisid kestsid keskmiselt 4,6 päeva ja olid pisut lühemad kui eelmisel aastal.

Vaata täpsemat statistikat Eesti elanike välisreiside kohta siit.

Allikas:
Allikas: Foto: Eesti Pank

Mullu külastasid välisturistid Eestit 6,2 miljonil korral, mida on umbes ühe protsendi võrra enam kui 2013. aastal. Euroopa Liidust pärit reisijate külastused, mille arv jäi aastatagusele tasemele, moodustasid 71% kõigist külastustest. Soomest tulnud külastajate arvele jäi 39% külastuste koguarvust.

Euroopa Liidu riikidest suurenes kõige rohkem Saksamaalt ja Portugalist pärit külastajate arv. Vähenesid Rootsi ja Norra elanike külastused.

Venemaalt pärit reisijate külastuste arv kasvas aastaga kolm protsenti, ent vähenes aasta viimases kvartalis 11 protsenti.

2014. aastal jätkus Jaapanist, Koreast ja Hiinast pärit külastajate arvu märgatav kasv (vastavalt 47%, 28% ja 61%). Siiski on Aasia riikide osatähtsus turistide üldarvus veel väike (3%).

Eestisse tulnud mitmepäevareisijad moodustasid külastajate üldarvust ligi poole ja kaks kolmandikku nendest peatus Eesti majutusasutustes. Mitmepäevareisijate keskmine külastusaeg oli 4,5 päeva ehk kaheksa protsenti pikem kui 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles