Pariisi veidrad vaatamisväärsused

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Pariisis Louvre'i muuseumi juures.
Turistid Pariisis Louvre'i muuseumi juures. Foto: AP Photo/Thibault Camus

Peale kuulsate vaatamisväärsuste nagu Eiffeli torn ja Louvre'i muuseum, leiab Pariisist ka mitte nii tuntuid ja pigem erilisemaid kohti, mida avastada. 

Pariis on teada tuntud kultuuri nautimise koht, kus aga lisaks klassikalistele ja elegantsetele vaatamisväärsustele on võimalik näha ka veidraid paiku ja objekte, kirjutab The Local.

Väärarengud purgis

Ühes Pariisi muuseumis Musée Dupuytren on välja pandud suur kollektsioon anatoomilisi isendeid, mis illustreerivad haigusi ja väärarenguid. Muuseum asutati 1835. aastal ning kokku on seal umbes 6000 erinevat nii vahast valatud objekte kui ka purgis olevaid luid ja kehaosi. Nende väljapanekutega näidatakse, kuidas väljenduvad inimese kehas näiteks süüfilis ja tuberkuloos.

Sarvedega kukk

Pariisi Jahi- ja Loodusmuuseumis on võimalik näha palju erinevaid topiseid, trofeesid ja relvi. Kui mõned ruumid on pühendatud vaid kindlatele loomadele, siis teistes ruumides võib näha ka müstilisi olendeid, nende hulgas ka üks sarvedega kukk.

Võltsitud Diori parfüümid

Pariisis on ka eraldi võltsimistele pühendatud muuseum, kust leiab sadu järeletehtud tooteid, lõhnaõlisid ja muid luksuskaupu. 

Rotitopised

Rotid on suurte linnade paratamatuks osaks. Sellest ei ole pääsenud ka Pariis. Julien Arouze ja Co on kahjuritõrjevahendeid müüv pood, mille aknale on riputatud rotitopised, mis lisavad sellele glamuursele linnale oma huvitava varjundi.  

Kanalisatsiooni puhastav pall

Lisaks muudele galeriidele ja muuseumitele leiab Pariisist ka eraldi kanalisatsioonimuuseumi. Musée des Égouts de Paris on välja pannud ka hiiglaslikud pallid, mida kunagi kasutati kanalisatsioonitunnelite puhastamiseks.

Maal, millel tüdruk näpistab oma õde nibust

Kuulsas Louvre’i muuseumis näeb lisaks klassikutele ka veidi veidramaid maale. Näiteks tundmatu autori 1594. aastal tehtud maalil «Gabrielle d’Estrées ja üks tema õdedest» istuvad Henry IV armukene ja tema õde alasti vannis samal ajal kui üks näpistab teist nibust.

Kuulsad juuksed

Notre Dame’i kiriku vastas on üks Pariisi tähtsamaid muuseume Museum Carnavalet, mis jutustab linna asutamise loo. Lisaks suurele kunsti- ja skulptuurikogule leiab muuseumist ka Napoleoni tualett-tarbed ja isiklikud asjad ning Marie Antoinette'i juuksed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles