Just nagu Toscana päikese all, ainult mitte Itaalias

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aggteleki koopad: Ungari ja Slovakkia piiril asuvad Aggteleki koopad on Euroopa suurimad stalagmiitide ja stalaktiitide leiupaigad.
Aggteleki koopad: Ungari ja Slovakkia piiril asuvad Aggteleki koopad on Euroopa suurimad stalagmiitide ja stalaktiitide leiupaigad. Foto: Wikipedia

Ennekõike veinitoodangu ja tervisespaade poolest tuntud Ungaris asuvad ka Kesk-Euroopa suurimad stepialad, puhtaima veega suvituskoht, haruldased koopad ja ohtralt arhitektuurimälestisi.

Kuigi nõukogudeaegne masstootmine andis Ungari veinitööstusele tugeva põntsu, on suured tööstused praeguseks likvideeritud ja veinitootmine siirdunud taas perekondade kätte. Nii ilutseb Ungari veinide peal taas meistri nimi ja veinitegija auväärne tiitel kandub edasi põlvkondade kaupa. Keskmiselt jääb selliste veinikeldrite toodang 2000 kuni 20 000 pudeli vahele aastas.

Doonau kallastel asuvast madjarite pealinnast leiab suure hulga tervisespaasid, ostutänava, uhkeid losse ja kirikuid. Iseäranis sõnatuks võtab Ungari parlamendihoone sisearhitektuur, kus muuhulgas on varasemast ajast alles sigarihoidjad, kuhu parlamendiliikmed tavatsesid istungite pausidel oma sigarid asetada. Kui järgnevad kõnepidajad olid osavad, jäidki sigarid sinna lõpuni põlema, kui ei, naasti poolelijäänud sigari juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles