Lapsevanem pettus populaarses mängumaas

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed. Foto on illustratiivne.
Lapsed. Foto on illustratiivne. Foto: Panther Media / Scanpix

Lapsed Tartu Lõunakeskuses asuvale RR Mängumaale lustima saatnud ema oli enda sõnul ettevõttes täiesti pettunud. 

«Eile (reedel – toim) said minu kaks last täiesti šoki. Tädid on kurjad ja karjuvad, osa lapsi ei vaadatagi,» kirjutas ema ettevõttele laupäeval saadetud kirjas. Ema sõnul kiskusid töötajad tema lastelt mänguasju käest ära ja vanem tütar ei julgenud ronima minna, sest väiksem laps oleks jäänud täitsa valveta.

«Olen varem kuulnud, kuidas teie tädid sarnastest kirjadest räägivad, suhtumine on ikka jube: no siis ongi kaks last vähem vaadata. Ärgu tulgu jah!» kirjutas ema. Teda huvitas samuti, miks teistel mängumaadel võib käia valvaja lapsega igal pool kaasas, kuid RR Mängumaal ei või.

RR Mängumaa esindaja Merke Kiivit vastas lapsevanema kirjale. Ta tänas tagasiside eest ning vestles oma töötajatega sel teemal. «Meie töötajad ei ole kindlasti mitte kurjad ja karjuvad, olles käinud meie mängumaal, nägite ilmselt ise ka, et lastemöllus on vaja teha vahel kõvemat häält, et näiteks atraktsioonis viibivad lapsed neid kuuleksid,» ütles Kiivit kirjas ning lisas, et kindlasti ei käi keegi mängumaal ringi ega karju laste peale.

Samuti tõdes ta, et lapsi jälgitakse kogu aeg ning see, kui mõni laps võtab kelleltki mänguhoos mänguasja käest ära, on väikeste laste puhul tavaline. Kiivit lisas, et loomulikult sekkuvad töötajad konfliktisituatsioonis, kuid kui mängimas on korraga 20 last, siis seda, et keegi mängunurgas mõne mänguasja võtab, ei pruugita sekundi pealt märgata.

Lapsevanema jutu põhjal sai Kiivit aru, et vanem laps oli kaasas väiksemaga kui valvaja ning pikem kui 130 sentimeetrit ning mängumaa pilet oli soetatud vaid väiksemale lapsele. «Seega on täiesti loogiline, et suurem laps kui valvaja ei saa minna üksi ära mängima ning jätta väikest üksinda, sest atraktsioonidel ja ka reeglites on selgelt kirjas, et kuni 130-sentimeetristele lastele, ning tema oli jäänud ju sinna väiksemat valvama, mitte mängima,» selgitas RR Mängumaa esindaja ning tõdes, et vanuse ja suuruse piirangutest peetakse kinni ohutuse ja turvalisuse pärast.

Ohutuse huvides

Ta lisas, et mängumaadel, kus atraktsioonid on avaramad ja suuremad ning võimaldavad ka suurel seal ronida, on kindlasti omad reeglid, kuid nende mängumaa atraktsioonidel on keelatud täiskasvanutel ja lastel koos ronimas käia ning seda rangelt ohutuse huvides.

Kiiviti sõnul on ettevõte saanud aastate jooksul vaid mõne üksiku kurja kirja ning enamik tagasisidet on vägagi positiivne ning kliendid on rahul. «Selline jutt, et «ärgu tulgu jah, ongi parem», on lihtsalt puhas laim,» ütles Kiivit kirjas lapsevanemale ning lisas, et lastele mängumaal meeldib ning ettevõte teeb omalt poolt kõik, et neil oleks seal tore, lõbus ja turvaline. «Mul on väga kahju, et saite negatiivse emotsiooni osaliseks,» lisas ta kirja lõppu.

See vastus aga lapsevanemat ei rahuldanud. Pettunud ema sai mängumaa esindaja kirjast aru, et tema laimab ettevõtet. Enda sõnul soovis lapsevanem vaid mängumaad teavitada, et on kuulnud pealt töötajate seesuguseid vestlusi ning kui ettevõte ei soovi teda kuulda võtta, ei kahjusta see mitte teda, vaid Kiivitit ja ettevõtet.

Jätkuvalt pettunud ema lisas, et kui ta ise on käinud mängumaal mängimas ja turnimas, pole keegi teda keelanud. Vanem kinnitas, et ta on üle 130 sentimeetri pikk.

«Lastemöllus on tõesti vaja teha kurjemat häält kaugemal olevatele lastele, mitte tädi juures olevale lapsele näkku karjuda!» ütles ema veel ja lisas, et arutanud teemat ka paljude tuttavatega, kel on olnud mängumaaga samu kogemusi.

Kiivit ütles Postimehe tarbijaportaalile kirjavahetust ja olukorda kommenteerides, et hoolimata nendepoolsetest püüdlustest olukorda lahendada, ei ole see kahjuks õnnestunud.

Tema sõnul peab mängumaal olema lõbus, kuid eelkõige ohutu. «Kuna mänguväljakul on lubatud mängima kuni 130 sentimeetri pikkused lapsed, siis ei ole lubatud ei pikematel lastel ega täiskasvanutel atraktsioone kasutada ja seda just ohutuse tagamise eesmärgist johtuvalt,» selgitas ta.

Ta rääkis, et töötajad reageerivad viivitamatult mängumaa reeglite eiramisele ning juhul, kui töötaja märkab situatsiooni, mis vajab tema sekkumist, siis ka sekkutakse. «Mängumaa töötajatega on meil pikaajalised kogemused ning meil puuduvad töötajatele kliendi kirjeldatud etteheited,» lausus Kiivit.

Kiivit lisas, et mängumaal on kahju, et klient sai negatiivse emotsiooni osaliseks ning omalt poolt tehakse kõik, et lastel oleks mängumaal lõbus ja turvaline. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles