Puhkekeskus tüssas klienti

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkekeskust jaanipäevaks rentinud klient sai kauplejalt petta.
Puhkekeskust jaanipäevaks rentinud klient sai kauplejalt petta. Foto: Elmo Riig

Mullu detsembris soovis tarbija rentida tulevaks jaanipäevaks oma sõpruskonnale OÜ Mellini puhkekompleksi, kuid pärast ettemaksu tasumist sai teada, et sinna on oodata ka võõrast seltskonda.

Detsembri lõpus kinnitas kaupleja, et puhkekompleks on tarbija poolt soovitud ajavahemikul vaba ning palus teatada ööbijate arvust. Jaanuari alguses teatas tarbija ööbijate arvuks 30-40 inimest, kuid lisas, et osalejate arv võib veel muutuda.

Kaupleja teatas kompleksi üürihinnaks 15 eurot inimese kohta ning ettemaksu suuruses 150 eurot. Selle aasta esimesel jaanuaril teatas tarbija kauplejale, et ettemaks on tasutud. Sellega olid sõlminud pooled kokkuleppe puhkekompleksi üürimiseks.

Juuni alguses selgus, et puhkekeskuses oli majutuskohti juurde tehtud ning lisaks tarbija seltskonnale kasutab puhkekeskust veel üks seltskond. Tarbija oli üürinud kogu puhkekompleksi oma seltskonnale ja ei soovinud seda kasutada juhul, kui seal on veel teine seltskond.

Juuni keskel taganes tarbija kauplejaga sõlmitud lepingust ning palus tagastada ettemakstud summa, kuid kaupleja tarbijale ettemaksu ei tagastanud. Juuni lõpus esitas tarbija kaebuse tarbijakaebuste komisjonile, kus ta nõudis 150 euro tagastamist.

Kaupleja tarbija nõuet ei tunnistanud

Kaupleja tarbija nõuet ei tunnistanud ja vaidles sellele vastu. Tema sõnul ei ole tarbijale lubatud üürida tervet puhkekompleksi. Kaupleja arvates oli ta müünud kindla arvu kohti, kuid mitte kogu kompleksi. Kui kaupleja oleks andnud kasutusse kogu kompleksi, oleks hind olnud hoopis 675 eurot.

Juulis märkis kaupleja tarbijakaitseametile, et ettemaks ei kuulu tarbijale tagastamisele, sest vastavalt broneerimistingimustele ei tagastata ettemaksu, kui broneering öeldakse üles vähem kui 14 päeva enne üüriperioodi algust. Kaupleja kinnitab, et müüs tarbijale 30 kohta, mitte tervet puhkekompleksi.

Komisjon tunnistab tarbija õigust

Komisjon leidis, et tarbija kaebus on põhjendatud ja kaupleja ei selgitanud tarbijale, et ta ei anna üürile kogu puhkekompleksi, vaid ainult kohad vastavalt ööbijate arvule.

Tarbija ja kaupleja vahel sõlmitud lepingu oluliseks tingimuseks, millest olenes ka tarbija huvi püsimine lepingu täitmise vastu, oli tarbija soov saada oma kasutusse kogu puhkekompleks jaanipäeva tähistamiseks.

Komisjon leidis, et kaupleja viide broneerimistingimustele ei ole asjakohane ja kaupleja peab tarbijale tagastama ettemaksuna saadud 150 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles