Vaata, millises Euroopa lennujaamas tuleb õlle eest enim välja käia

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa lennujaamades pakutava õlle hind varieerub ligi neljakordselt.
Euroopa lennujaamades pakutava õlle hind varieerub ligi neljakordselt. Foto: SCANPIX

Saksa lennufirma Lufthansa tuli välja oma selleaastase Euroopa lennujaamade õllehinna indeksiga, mille tipus troonib Taani Kopenhaageni lennujaam.

Kuigi lennujaamad ei ole kindlasti odavad kohad, siis Kopenhaageni lennujaamas, mis on Lufthansa õlleindeksi kohaselt kõige kallima õllehinnaga lennujaam Euroopas, tuleb lennuootuse ajal humalajoogi eest välja käia 69 taani krooni ehk 9,17 eurot, vahendab Local.

Sellega edastab Taani pealinn ka teiste kõrge elatustasemega Skandinaavia riikide lennujaamu, näiteks Oslo lennujaamas maksab pooleliitrine toop õlut 7,53 eurot ning Stockholmi lennujaamas 7,25 eurot. Frankfurti lennujaama õllehind jääb Kopenhaageni lennujaama hinnale üle kahe korra alla.

Kahteteistkümmet lennujaama võrdleva õlleindeksi tippu jõudsid Kopenhaageni järel veel teisedki kaks Taani lennujaama. Billundi lennujaamas tuleb õlle eest välja käia 63 taani krooni ehk 8,39 eurot ning Aalborgi lennujaamas 60 taani krooni ehk 8,04 eurot.

Vaata indeksi tulemusi lähemalt allpool ja võrdle ka õlletarbimist nende sihtkohtadega seotud riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles