Lugeja: miks Estonian Air pagasi kaotamise eest ei vastuta?

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk
Estonian Airi lennuk Foto: Toomas Huik

Postimehe vene toimetuse poole pöördus lugeja Irina, kelle sõnul lennufirma Estonian Air rikkus tema pulmareisi.

«Pileteid broneerides nägin, et kõiki eesootavaid lende opereerib Estonian Air. Meil oli ümberistumine Taanis ning esimene lend hilines 20 minutit. Kui meil õnnestus siiski jätkulennule jõuda, siis meie pagasil läks palju halvemini,» kirjutas Irina ning nõudis lennufirmalt vastust.

Irina sõnul ületas pagasi kolmepäevane hilinemine taluvuse piirid: «Jõudsime soojale maale ning terve esimene päev läks uute riiete otsimisele ja ostmisele, mis ei ole just kõige toredam algus mesinädalatele. Lisaks veel tohutu kuumus ja meie hotell asus poodide piirkonnast väga kaugel.»

Tagasi koju saabudes saatis Irina Estonian Airile päringu, millele pidi 14 päeva vastust ootama. «Sain lõpuks vastuseks, et pagasi kaotamise eest vastutab alati viimast lendu opereeriv firma. Esiteks polnud kusagil algselt infot, et jätkulendu teenindab teine ettevõte. Ning kuidas saabki vastutada viimase lennu firma, kui pagasi hilinemise põhjustas esimene lend ehk Estonian Air,» oli Irina nördinud. Lisaks soovis ta teada, miks pidi kaks nädalat vastust ootama.

Vastab Estonian Airi meediaesindaja, PR-direktor Ilona Eskelinen:

«Lennunduses vastutab pagasi eest alati reisi viimast lendu teenindav firma. Sedasi on pagasiga tekkivaid probleeme kõige kiirem ja lihtsam lahendada,» ütles Eskelinen.

Ta lisas, et pagasiga tekkinud probleemide korral tuleks alati esimesel võimalusel lennujaamas pagasi letti pöörduda: «Juhtunu tuleb koheselt vormistada ja raport täita.»

«Pagasi kadumise eest vastutab viimast jätkulendu teenindav firma ning Estonian Air järgib samuti seda põhimõtet. Viimasel teenindajal on kogu reisi kohta kõige rohkem informatsiooni ning selline süsteem hoiab ära topeltkompensatsioonid, juhul kui kaebus esitataks korraga mitmele lennukompaniile.»

Eskelinen lisas, et lennufirmade õigused ja kohustused klientide ees võivad erineda. Kliendil tasub lennujaamas uurida, milliseid kompensatsioone lennufirma kaotatud asjade ajutiseks korvamiseks pakub. «Enamasti hüvitab lennufirma tšekkide alusel esmatarbekaubad, riided ja jalanõud teatud summas. Reegel ei kehti mõne firma puhul siis, kui reisija maandub oma kodu- või lähteriigis,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles