Valet tualetti kasutanud reisija tõttu tegi lennuk hädamaandumise

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

60-aastane Slovakkiast pärit naine sattus lennukis plindrisse, kui turistiklassi tualeti kasutamise asemel äriklassi omasse läks, sest see otsus lõppes tema arreteerimisega.

Nii juhtus lennureisija Edita Kmetovaga, kes hiljuti reisis Viinist Abu Dhabisse Saksamaa odavlennufirma Air Berliniga, vahendab Fox. Seni teadaolevatel andmetel ei tundnud naine end lennu ajal hästi ning kuna turistiklassi tualettruum oli momendil hõivatud, otsustas ta selle asemel kasutada äriklassi oma. Väljudes ootasid teda salongipersonal, vihased kaasreisijad ning üks lennukikaptenitest. Inimeste vahel läks sõneluseks ning naise käed pandi raudu, lisaks otsustas piloot teha hädamaandumise Erzurumi lennujaamas Türgis.

Kmetova väitel tundis ta iiveldust ning ruttas tualettruumi. Pärast sõnelust stjuardessidega ning käte raudupanekut tehti hädamaandumine ning jäeti ta üksinda maha Erzurumi lennujaama, mille asukohta ta isegi kaardilt ei tuvastanud. Naisele jõudis alles siis kohale, mis on juhtunud ning ta purskas nutma. Lennufirma sõnutsi olid turistiklassi tualettruumid siiski tol hetkel kasutatavad ning reisija tundus personalile ja kaasreisijatele ohtlik ning agressiivne.

Erzurumi lennujaamas võttis naise lennukilt vastu sealne töötaja Abukir Özcan, kes eemaldas nuuksuvalt naiselt käerauad ning andis ta üle politseile. «Sisenesin lennukisse ning nägin teda väga endast väljas olevana. Iga reisija sel lennul oli Austria kodanik, välja arvatud tema,» kommenteeris Özcan.

Naine vabastati politsei küsitluse järel, sest tal polnud varasemaid rikkumisi. Özcan aitas naisele otsida hotelli ning järgmise lennupileti sihtkohta. «Eurooplased peavad türklasi barbariteks, kuid selle juhtumi järel mõistsin, et hoopis eurooplased on need, kes kohtlevad teisi halvasti,» lisas Özcan.

Pärast kodumaale jõudmist võttis Kmetova ühendust Slovakkia ametivõimudega ning selgitas, mis temaga juhtus. Türgis asuva Mersini aukonsulaadi kaudu saadeti Özcanile Slovakkiast tänukiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles