Rahvusooper astus suure sammu nutimaailmas

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooper Estonia teatrijuht Aivar Mäe katsetamas uut nutiekraani.
Rahvusooper Estonia teatrijuht Aivar Mäe katsetamas uut nutiekraani. Foto: Rahvusooper Estonia

Rahvusooper Estonia võttis esimesena Eesti teatrimaastikul kasutusele nutikad infoekraanid. Ekraanid võimaldavad inimestel vaadata infot lavastuste ja mängukavade kohta.

Täna avati Estonia fassaadil pidulikult neli lugematute võimalustega nutikat infoekraani. Tegemist on puutetundlike ekraanidega, mis on mõeldud kasutamiseks välitingimustes ja on loetavad päikesevalguse käes. Ekraanid on varustatud spetsiaalse sensoriga ja nende valgustugevust vähendatakse öösel ning suurendatakse päevasel ajal. Tulemuseks on vähenenud valgusreostus ja ka energiatarbimine.

«Eesti teatrimaastikul on tegemist täiesti uue lahendusega. Meie puutetundliku ekraani abil saab nüüd otse maja ees rahulikult vaadata suurt osa kodulehe sisu: mängukava, lavastuste info ja videod – sealjuures heliga! – on kõigile kättesaadavad ka siis, kui oled näiteks telefoni koju unustanud ja maja uksed on kinni,» ütles teatrijuht Aivar Mäe. Ta lisas, et tulevikus lisandub ekraanivõimaluste juurde ka lavapildi kuvamine ja internetist otseülekannete vaatamine.

«Meil on hea meel, et Rahvusooper Estonia võtab kasutusele kaasaegse tehnoloogia, pakkudes oma külastajatele uusi kogemusi. Samsungi nutiekraanidega on teatril ainulaadne võimalus suhelda publikuga. Peagi on sarnased infoekraanid meelelahutuse ja kunstivaldkonnas standardiks, kuvatud informatsioon väga kõrge kvaliteediga ja atraktiivne ning pakub interaktiivse viisi teatripublikuga suhtlemiseks,» ütles Samsungi ärivaldkonna müügijuht Martin Sarap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles