Kuulsa majutusportaali AirBnb kasutajad on rassistid

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AirBnb.
AirBnb. Foto: Scanpix / Reuters

Harvard Business Schooli läbiviidud uuring leidis, et klientidele, kelle nimed kõlasid aafrikapäraselt, keelduti tihedamini teenust pakkumast, vahendab Money. 

Harvard Business School viis läbi uuringu, mille kohaselt on afroameeriklastel läbi AirBnb majutusportaali keerulisem majutust saada kui valge nahavärviga inimestel. Eskperimendi käigus selgus, et afroameeriklasi oodatakse majutuma 16% väiksema tõenäosusega kui täpselt samasuguse profiiliga, kuid valgetele omapärase nimega isikuid.

Eksperimendi läbiviimiseks võtsid uurijad ühendust võõrustajatega viiest erinevast linnast. Uurijad lõid identsed profiilid nii meessoost kui naissoost isikutele, kuid igale loodud profiilile lisasid erinevad, vastavalt siis kas afroameeriklastele või valgetele omased, nimed.

Eksperimendi käigus selgus, et võõrustajad aksepteerisid rendisoovi valgete nimede puhul 50%-l ning afroameerika nimede puhul vaid 42%-l. Võõrustajad diskrimeerisid võrdselt nii mees- kui naissoost afroameeriklasi. Üllatusena ilmnes, et võõrustajad kaotasid iga kord, kui nad võõrustamisest keeldusid kuni 100 dollarit, kuid siiski ei soovinud nad reisijat majutada. Uurijad tõdevad siiski, et on AirBnb'd siinkohal vastutusele võtta ei ole mõistlik.

AirBnb'is saavad tavalised inimesed rentida välja kas või tuba enda korterist või majast. Kuna tegu on manuaalse teenusega ning igal pakkujal on võimalus kliendist keelduda, mis iganes põhjusel, siis ilmneb, et ka diskrimineerimiseks on suuremad võimalused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles