Parim viis, kuidas saada tavapiletiga esimesse klassi

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emirates Airlines esimese klassi koht
Emirates Airlines esimese klassi koht Foto: SCANPIX

Siiani võis kena riietuse ja mõjuva looga veenda mõnd lennujaama töötajat muutma tavapiletit esimese klassi piletiks, kuid praegu tuleb sellise vahetuse nimel näha palju rohkem  vaeva.

Virgin Atlanticu esindaja väidab, et enam ei ole võimalik end mesijuttu ajades esimesse klassi rääkida. Praegusel ajal on esimese klassi piletid väga nõutud, mistõttu ei olegi tihtipeale seal ruumi, kuhu tavaklassist reisijaid tõsta, vahendab Fox News.

Isegi kui lennujaama töötajad otsivad inimest, kelle piletit muuta, peavad nad läbima selleks pika protsessi, mistõttu on üsna ebatõenäoline, et tavaklassi reisija, kes lendab harva, sellise õnne osaliseks saab.

Enamikes lennufirmades jagatakse välja müümata esimese klassi piletid laiali nendele, kes just selle lennufirmaga väga tihti lendavad. Siiski ei ole pileti saamine täiesti lootusetu, mõnikord tehakse valikuid ka juhuslikult.

Mõned näited, kuidas saada piletit esimesse klassi:

1. Lenda hästi palju. Nii on esimesse klassi kohta saada kõige tõenäolisem. Mõned lennufirmad jätavad isegi esimese klassi kohti taotluslikult laiali jagamiseks tühjaks, kuid jaotatud saavad piletid alati klientide vahel, kes lendavad nendega aastas kõige rohkem.

2. Kasuta boonusprogramme. Tiheda lendamise eest on võimalik teenida boonuspunkte, mille eest saab soetada paremaid pileteid lendudele. Kui neid punkte kasutada, siis saad garanteerida endale esimese klassi istme.

3. Ole õnneseen. Mõnikord lennufirmad müüvad tavaklassis liialt palju pileteid välja, mistõttu on neil mõni reisija vaja tõsta esimesse klassi. Kuigi ka siis üritatakse eelkõige anda eelistus just tihedatele lendajatele võib otsuse tegemisega kiireks minna ja nii valitakse välja suvalised nimed.

4. Ole elupäästja. Kuigi pardameeskond tavaliselt ei vaheta inimeste istekohti, siis tehakse erand, kui oled lennu ajal kellegi elu päästnud. Nii saadetakse elupäästja ülejäänud reisi ajaks nautima esimese klassi luksuseid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles