Eestlased lähtuvad sihtkoha valikul turvalisusest

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
turist Bali rannas
turist Bali rannas Foto: Scanpix/AFP

Eestlased reisisid seekordsetel pühadel tavapärasest enam, kuid turvakaalutlustel on senised meelispaigad Egiptus ja Maroko vahetunud pea täielikult Bali, Tai, Singapuri ja Dubai vastu, lähitulevikus lisandub populaarsete sihtkohtade hulka veel Miami.

Wris Reisibüroo juhatuse liige Krista Esta sõnul näitavad viimaste aastate reisitrendid, et eestlane istub talveperioodil üha vähem koduse jõulupuu all ning eelistab sõita päikese alla. «Sihtkohavalikul on kõige olulisemaks saanud turvalisus, teisena vaadatakse kliimat. Kuna uued eelistatumad sihtkohad on varasemate talvelemmikute Egiptuse ja Marokoga võrreldes kaugemad ja eksootilisemad, on hakatud lennupileteid soodsama hinna nimel üha pikemalt ette broneerima. Kaugetesse sihtkohtadesse sõitu hoogustavad käimasolevad Põhja-Ameerika ja Aasia lennupiletite kampaaniad, mis võimaldavad hetkel veel leida taskukohaseid pakkumisi mitmetesse maailmalinnadesse,» rääkis Esta.

Seekordsetel pühadel olid Eesti reisijate lemmiksihtkohad Dubai ja Aasia suunal Bali, Tai, Singapur, jätkuvalt menukas oli Tenerife. Suusahundid eelistasid arvukate Alpi sihtkohtade kõrval Põhja-Soome ja Skandinaavia suusakeskusi, populaarsed olid ka soodsa hinna- ja kvaliteedisuhtega Tatrad.

Järgmine suurem reisilaine tuleb eestlaste seas veebruaris ja märtsis, mil minnakse enim Taisse ja Dubaisse, aga ka Miamisse, Sri Lankale ja Islandile. Suusatajad eelistavad lähikuudel jätkuvalt Alpe, kuid nõutud on ka Otepää ja Soome suusakeskused. Ka linnapuhkused Euroopa suurlinnades Roomas, Pariisis, Lissabonis, Prahas, Dublinis on talvekuudel üha populaarsemad.

Vaata ka tänaseid soodsaid reisileide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles