Huvitavad faktid Soome turismimessilt

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalal toimus Helsingis põhjamaade suurim turismimess Matka Nordic Travel Fair.

Soomlaste messil käis 67 000 külastajat, kes olid peamiselt huvitatud Euroopa-sisestest reisidest, huvi tunti suuresti ka Soome sihtkohtade vastu. Peamiselt otsisid reisijad ideid ees ootavaks suveks ning järgmiseks talveks. Siiski nentis suurem osa külastajaid, et tulid sinna vaid unistama ja tulevikuks ideid koguma.  

Postimees käis messil ka kohapeal ning kogus kokku mõned huvitavad faktid ning vaatamisväärsused erinevatest sihtkohtadest, mis võivad reisi otsingul abiks olla.

1. Suurim suitsusaun - Turu lähistel Herrankukkaros asub Soome suurim suitsusaun, kuhu mahub 124 inimest. Kuna tegemist on juba Soome suurima suitsusaunaga usuvad soomlased ise, et enam suuremat kusagil mujal maailmas ka ei leidu.

2. Kaks UNESCO maailmapärandit ühes kohas  - Rauma linnas ja selle ümbruses on lausa kaks UNESCO maailmapärandi nimistusse kuuluvat vaatamisväärsust. Üks nendest on Rauma linn ise ning teine on lähedal asuv pronksiaja matmispaik.

3. Havanna melu - Kuuba esindajad leidsid, et pole midagi erilisemat kui Havanna melu. Rannaäärsed baarid, kus saab nautida kohalikku rummi ning tantsida salsat pidavat pakkuma uskumatu elamuse.

4. Suurim Salvador Dali näitus - Saaristö piirkonnas Parainenis asuv näitus on kunstihuviliste lemmiksihtkohaks terves Soomes. 

5. Õhukitarri maailmameistrivõistlused - omapärased võistlused leiavad igal aastal aset Oulus, kus muusikat kuulates saab mekkida ka kohalikku tõrvakommi.

6. Maailma pikim karneval - Uruguays leiab iga aasta aset karneval, mis kestab lausa kuu aega järjest.

7. Parim rahvuspark - Tansaanias asub Serengeti rahvuspark, mida peetakse parimaks terves Aafrikas. Ühtlasi on seal mõnusaks rannapuhkuseks sobilik Zanzibari saar, kus on sündinud ka kuulus Freddy Mercury.

8. Suurim bioloogiline mitmekesisus - Costa Ricas leidub umbes 500 000 erinevat liiki ehk 4 protsenti kõikidest olemasolevatest liikidest on väikeses riigis esindatud. 

9. Heavy metali festival - iga aasta toimub Tuskas omapärane vabaõhu heavy metal'i festival, mille sarnast on mujalt maailmast raske leida.

10. Ujumine jääkamakate vahel - Lapimaal Kemis saab sõita jäämurdja Sampoga keset merd ning siis termoülikonnas vette hüpata ning hulpida keset suuri jääkamakaid.

Lisaks olid turismimessil esindatud ka mitmed blogijad, kellel kõigil oli erinev suunitlus ja eesmärk. Nii reisivad FanGirlQuesti all tuntud blogijad mööda maailma ringi kohtades, kus on tehtud kuulsaid filme. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles