Nipid, kuidas elada üle väsitav tööreis

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui olete pärast iga tööreisi täiesti surmväsinud ja tüdinud, on need järgmised nõuanded just teile. Meesteportaal askmen.com jagab nippe, kuidas paari-kolme päeva pikkuselt tööreisilt siiski hea enesetundega naasta.

Võta kaasa vaid käsipagas. Lühikestel reisidel on ootamine üks tüütumaid asju – tuleb oodata taksot, lennukit ja kohvrit pagasilindilt. Vaid käsipagasi kaasavõtmine säästab vähemalt ühest ooteajast.

Püsi terve. Reisil olles on hügieenitingimused, toit ja trenniharjumused hoopis erinevad kui kodus. Tervise säilitamiseks paki kohvrisse immuunsust tugevdavad vitamiinid ja jooksujalatsid hommikuseks sörgiks. Lennusõidu ajal tasub endale joogiks paluda ka terve pudel vett – nii ei pea pärast iga pisikese plasttopsi tühjendamist teenindajat tülitama ning pärast sõitu pole kurnatud ja kuivanud tunnet.

Võta kaasa vajalikud hügieenitarbed. Reisil ja lennusõitude ajal on hügieenireeglite järgimisel hulk takistusi. Nende ületamiseks on tark pakkida kaasa väike varu kõikidest vajalikest tarvetest, näiteks vahend käte puhastuseks, väike rätik ja silmatilgad.

Vali õiged jalanõud. Kanna klassikalisi soliidseid kingi või madalaid saapaid, mis sobivad kõikide rõivaste juurde. Nii ei pea kaasa pakkima lisakingapaari ja kohvris jääb ruumi jooksujalatsitele.

Piirdu vähesega. Lühikeste reiside puhul kiputakse kaasa võtma liialt palju ja valesid asju. Enamasti on mehel ärireisil rõivastest vaja vaid tumedaid teksaseid, pintsakut, kahte pretensioonitut triiksärki, kampsunit, sokke ja aluspükse.

Piirdu ühe kotiga. Üks hea väiksem kott on parim kaitse ülepakkimise vastu. Väldi ratastega kohvreid – need pole sugugi stiilsed ja lennuki pagasiriiulisse mahutamisel jääb puudu ka praktilisusest.

Investeeri müra tõkestavatesse kõrvaklappidesse. Pole tähtis, kui mugav on iste, lennukeid täidab häiriv müra, mis ei lase teil ka mugavas asendis päriselt lõõgastuda. Õnneks on sellele murele kaasajal olemas lahendus – kõrvaklapid, mis hoiavad mootorimüra ja tagareas istuva lapse nutu eemal ning lubavad nautida mõnusat audioraamatut või head muusikat.

Vali korralik kell. Mehe puhul on kell peamine aksessuaar, kuid tööreisidele mõeldes tasub kella ostes lisaks disainile panna tähele ka erinevaid võimalusi. Näiteks võiks kellal olla funktsioon, mille abil saab vaadata aega erinevates tsoonides. Nii ei pea kodustele helistades pead murdma selle üle, kas nende jaoks on juba liiga hilja või veel liialt vara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles