9 kõige halvemat päeva, mil 2016. aastal lennata

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk
Lennuk Foto: Sxanpix

Tavaliselt on võimalik vara pileteid ostes garanteerida ka odavam hind, kuid mõne kuupäeva puhul ei pruugi see teooria paika pidada.

Sõltuvalt erinevate riikide tähtpäevadest ja pühadeperioodidest on igal aastal teatud kuupäevad, mil reisimine võib olla sadu eurosid kallim kui tavaliselt, vahendab Independent.

1. 12. veebruar - see kuupäev on eriti populaarne suusatajate seas. Tihti langevad erinevate riikide koolivaheajad samale perioodile ning paljud tormavad siis ka suusatama.

2. 24. märts - neljapäev, mis eelneb suurele reedele on alati reisijate hulgas olnud populaarne, sest siis sõidetakse tavapäraselt mõnele linnapuhkusele.

3. 13. aprill - see kuupäev puudutab just Taisse reisijaid, sest siis tähistatakse seal uue aasta esimest päeva ning lisaks turistidele reisivad palju ka kohalikud.

4. 10. juuni - siis algavad Prantsusmaal UEFA Euro 2016 võistlused, mis meelitab kohale palju jalgpallisõpru, seega on ka lennupiletite hinnad sel perioodil kindlasti kallimad.

5. 1. juuli - juulis algab tõeline suvehooaeg ja enamus Euroopat on siis valmis reisima. Seda võimalust ei jäta kasutamata ka lennufirmad, kes saavad siis oma hindasid kergitada.

6. 21. oktoober - jällegi on tegu paljudes Euroopa riikides koolivaheaja perioodiga, mil tõuseb turistide arv ning nendega koos ka hinnad.

7. 6. november - eelkõige on see kuupäev oluline New Yorki reisijatele, sest siis toimub suurlinnas kuulus New Yorki maraton, mis võimaldab lennufirmadel hindasid tõsta.

8. 24. november - jällegi tõmbab tähelepanu New York ning Ameerika Ühendriigid tervikuna. Sel perioodil tähistatakse Ühendriikides tänupühasid ning lisaks turistidele reisivad ka kohalikud.

9. 22. detsember - jõulud ning uue aasta saabumine on alati lennupiletite hindu kergitanud sest inimesi, kes soovivad sugulastele külla minna ja seetõttu ka lendavad, leidub üle terve maailma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles