Video: omapärased võistlused Jaapanis

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yugikassen lumepallisõda
Yugikassen lumepallisõda Foto: SCANPIX

Kuigi lumesõda on kõigi põhjamaade laste hulgas üsna tuntud vabaaja veetmise viis, siis Jaapanis on tehtud sellest tõsine spordiala  täiskasvanutele.

Lumepallisõda tuntakse yukigassen nime all ning selles toimuvad ka iga-aastased maailmameistrivõistlused. Sõda toimub seitsme liikmelistes meeskondades, vahendab Travel and Leisure.

Võistlusteks koguneb Jaapanisse sportlaseid üle terve maailma. Ausaks mänguks antakse mõlemale meeskonnale 90 eelnevalt valmistatud lumepalli ning võita on võimalik kolmel moel. Võitja kuulutatakse, kui kõik vastasmeeskonna liikmed on palliga pihta saanud, kui üks meeskond saab kätte teise meeskonna lipu ning viimaks võib võita ka see meeskond, kel aja täitumisel on kõige rohkem võistlejaid platsil alles.

Kuigi rahalist tasu võitjad ei saa, on üritus ikka äärmiselt populaarne. Eelmisel aastal osales lausa 172 meeskonda ja pealtvaatajaid oli 25 000. Sarnaseid üritusi korraldatakse veel ka Soomes, Norras, Venemaal, Rootsis ja Kanadas. Siiski on Jaapanlased vaieldamatult kõigist tugevamad, hoides maailmameistritiitlit juba üle 20 aasta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles