Jaapanisse ehitatakse maailma kõrgeim hoone

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai linn.
Dubai linn. Foto: Reuters / Scanpix

Futuristlik Sky Mile Tower ehitatakse kaks korda kõrgemaks kui praegune kõrgeim hoone Burj Khalifa Dubais.

1,7 kilomeetri kõrgune Sky Mile Tower ehitatakse Tokyo lahte ning seda hakkavad ümbritsema mitmed väikesaared. Torn ehitatakse kuusnurksena, kuna väidetavalt on see ilmastikule kõige vastupidavam kuju, vahendab Telegraph.

Hoonesse tulevad poed, restoranid, hotellid, raamatukogud, jõusaalid ja tervisekliinikud. Samuti on mitmel erineval tasandil terrassid. Lisaks saavad 55 000 inimest võimaluse kõrgeimas hoones elada.

Pilvelõhkujat ümbritsevad saared kujundatakse samuti kuusnurga kujuliselt ning need suudavad linna kaitsta üleujutuste eest. Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis valmib uus hoone 2045. aastaks.

Praegune maailma kõrgeim hoone Burj Khalifa on 828 meetrit kõrge. Saudi Araabia plaanib ehitada ühe kilomeetri kõrguse hoone, mis peaks valmima 2020. aastal ning kannab siis ajutiselt maailma kõrgeima hoone tiitlit.

Vaata pilte kavandist siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles