Ida-Euroopa suusakuurordid pakuvad alpidele konkurentsi (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusataja
Suusataja Foto: SCANPIX

Tavaliselt võetakse sihikule Austra, Itaalia või Prantsusmaa. Äärmisel juhul suunduvad mõned veel Soome või Rootsi, kuid tegelikult on veel palju kohti, mis on väärt avastamist.

Ida-Euroopas on võimalik kindlasti teha üks soodsamaid suusareise, sest juba majutus maksab oluliselt vähem, kui mõnes alpikülas. Telegraph on teinud nimekirja paikadest, kus saab veeta mõnusa suusapuhkuse taskukohase hinna eest.

1. Mariborsko Pohorje, Sloveenia - kokku 42 kilomeetrit radu, millest 10 kilomeetrit on valgustatud öiste sõitude tarbeks. Väidetavalt on see ka kõige suurem öösuusatamise ala terves Euroopas. Siiski jäävad enamik radasid väga headele suusahuntidele natuke igavaks.

2. Popova Sapka, Makedoonia - suurepärane kuurort nendele, kes soovivad sõita pigem puhtal lumel radade vahel. Suusaradasid on siin vaid 10 kilomeetri jagu, kuid selle eest on puutumata lumega piirkondi, kus on ideaalsed sõidutingimused, küllaldaselt.

3. Kranjska Gora, Sloveenia - Sloveenia kuurorti kirjeldatakse tihtipeale ka kui vaese inimese Austriat ning paljuski vastab see ka tõele, kuna tegemist on sama ilusa, kuid oluliselt odavama paigaga. Kranjska Gorast võib leida alpiküla taolise õhkkonna ning ilusad nõlvad, mis pakuvad huvi ehk ka kogenud suusatajatele.

4. Bansko, Bulgaaria - kuurort on populaarsust kogunud juba ka kreeklaste, venelaste ja brittide hulgas. Kaks mäge ja radasid ka edasijõudnutele pakuvad nädalaks piisavalt tegevust. Lisaks on piirkond tuntud oma heade after-ski pidude poolest.

5. Jasna, Slovakkia - Slovakkia suurim ning parim suusakuurort, kus pooled laskumistest on parajad suusatajatele, kes varem mäel käinud ning 27 protsenti on mõeldud kogenud suusatajatele.

Veel jõudsid Ida-Euroopa kümne parima kuurordi hulka Poiana Brasov Rumeenias, Pamporovo Bulgaarias, Rosa Khutor Venemaal, Jahorina Bosnia ja Hertsegoviinas ja Kopaonik Serbias.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles