Kõige julmemad atraktsioonid loomadega (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elevandid
Elevandid Foto: SCANPIX

Turistid kasutavad reisidel hea meelega kohalikke loomi enese lõbustamiseks. Nii võetakse tihti ette sõite elevantidel ning vaadatakse tantsivaid ahve.

Viimasel ajal aset leidnud õnnetused seoses loomade kasutamisega turistide hüvanguks on tõstatanud diskussiooni selliste atraktsioonide vajalikkusest. Inglismaal paiknev loomakaitse organisatsioon väljastas nimekirja kõige julmematest loomadega seotud lõbustustest, vahendab Telegraph.

Oxfordi ülikoolis läbi viidud uuringust selgus, et neljast korrast kolmel väärkoheldakse loomi, kui nad töötavad mõne turismiatraktsiooni juures. Kokku töötab turistide hüvanguks umbes 550 000 looma ning teenust kasutab peaaegu 110 miljonit turisti aastas.

1. Sõidud elevantidega - kõik elevandid, kes töötavad mõne atraktsiooni juures, käivad noorena läbi «phajaani» all tuntud rituaali. Selle käigus võetakse nad oma ema juures ära, nad pannakse väikestesse ruumidesse, näljutatakse, neile ei anta juua ja neid pekstakse. Kõik see ning turistide vedamine vähendab oluliselt elevantide eluiga.

2. Tiigritega pildistamine - kutsikad võetakse emade juurest juba varakult ära, et turistid saaksid armsate tiigripoegadega pilti teha ning neid hoitakse väikestes betoonpõrandaga puurides.

3. Lõvikutsikatega jalutamine - kutsikad võetakse jällegi varakult oma ema juurest ära, et nad saaksid turistide piltidele jääda. Soovijatel on võimalus kutsikaid kätte võtta ja neile öeldakse, et kui lõvi peaks muutuma agressiivseks võib teda ka lüüa. Kui kutsikad kasvavad suureks, siis treenitakse nad koos inimestega rahulikult kõndima, tihti pannakse nad ka rihma otsa.

4. Karuparkide külastamine - selleks, et turist karu kindlasti näeks hoitakse neid väikestes puurides. Sellest tulenev stress nõrgendab karude immuunsussüsteemi ja nii on nad vastuvõtlikumad mitmetele haigustele. Mõnes pargis sunnitakse karusid ka inimestele esinema.

5. Väikeste merikilpkonnade kätte võtmine - kuigi hetkel on maailmas vaid üks koht, kus seda ametlikult teha saab, on see siiski kilpkonnadele äärmiselt ohtlik. Merikilpkonn on suures stressis, kui teda üles tõstetakse, mis nõrgestab ka nende immuunsussüsteemi. Kui väike kilpkonn kätte võtta, hakkab ta meeletult oma lestadega vehkima, mis võib tekitada mõrasid.

6. Delfiinietendused - delfiinid, kes on kinni püütud, veedavad terve elu ebaloomulikus keskkonnas. Vees olevast kloorist tekib neil tihtipeale silmapõletik ja nahalööve. Samuti võivad nad saada päikesepõletuse.

7. Tantsivad ahvid - makaake treenitakse väga agressiivsete meetoditega, et nad käituksid  rohkem inimese moodi, tantsiksid ja teeksid muid trikke.

8. Madude võlumine - lisaks kobrade tantsitamisele on järjest populaarsemaks atraktsiooniks muutunud ka madude musitamine. Selleks, et see võimalik oleks, tõmmatakse kobra kihvad välja ja blokeeritakse mürgikanalid. Tihti tehakse seda käepäraste vahenditega, mis võib põhjustada erinevate haiguste teket ning isegi mao surma.

9. Krokodillifarmide külastamine - krokodillifarmide külastamine, kus loomi kasvatatakse vaid nende naha ja liha pärast on järjest kasvav trend. Krokodille hoitakse koos väikestes tarades, tihti lähevad nad ka omavahel kaklema ning võitlevad surmani. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles