Välisministeerium tõstis Türgi ohuhinnangut

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei Sinise mošee juures
Politsei Sinise mošee juures Foto: SCANPIX

Välisministeerium tõstis esmaspäeval Türgisse reisimise suhtes antavat ohuhinnangut.

«Kui varem hindasime Türgi ohutaset samaaegselt rohelise ja kollasega, siis nüüd võtsime rohelise taseme ära,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov BNS-ile.

Kollase taseme ohuhinnangus soovitatakse vältida võimalusel teatud piirkondadesse sõitmist. Kollane ohuhinnang on välisministeeriumi viieastmelisel ohuskaalal kõige ohutuma rohelise järel järgmine hinnang.

«Türgis on kasvanud terrorioht, viimasel ajal on sagenenud terroriaktid suurlinnades nagu Ankara ja Istanbul,» märgib välisministeerium oma kodulehel antud selgituses. «Soovitame olla äärmiselt tähelepanelik ja tavapärasest ettevaatlikum suurlinnade kesklinna piirkondades, kaubanduskeskustes, turgudel, bussides, minibussides ja metroos.»

«Samuti tuleb ohutuse eesmärgil täielikult vältida meeleavaldusi ja rahvakogunemisi ning neid mitte pildistada või filmida. Avalikes hoonetes ja kaubanduskeskustes peab järgima ohutusnõudeid, seal võidakse kasutada kottide läbivalgustamist ja metallidetektoreid,» lisab välisministeerium.

Ministeerium soovitab ka hoiduda reisimisest Kagu-Türgisse. «Seoses halva julgeolekuolukorraga Türgi-Süüria piiril soovitame kindlasti vältida reisimist Süüriaga vahetult piirnevatele aladele,» rõhutatakse välisministeeriumi reisi- ja konsulaarinfo lehel.

Välisministeerium kutsub ka oma oma Türgis viibimist ministeeriumi andmebaasis registreerima. 

Türgi pealinnas Ankaras hukkus pühapäeval aset leidnud autopommiplahvatuses 37 inimest ja üle saja sai vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles