Miks peaks päikesekreem alati käsipagasis olema? (1)

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk ja päike
Lennuk ja päike Foto: SCANPIX

Kuigi ilmselt ükski reisija ei tule selle peale, et ka lennukis võib päikesepõletuse saada, on see siiski üsna reaalne oht.

Reisijad peaksid ka 10 kilomeetri kõrgusel muretsema tugeva päikese pärast, sest kuigi UVB kiirgus ei tungi läbi klaasi, siis UVA kiirgus seda teeb, ütles dermatoloog Marc Glashofer. Seega need, kes istuvad akna all, peaksid end päikesekreemiga kokku määrima, vahendab Daily Mail.

Lisaks on kõrgustes päikese intensiivsus palju tugevam, mistõttu on ka põletuse saamise oht oluliselt suurem. Kiirgus võib olla isegi jõulisem, kui lennatakse üle lumeväljade või paksude pilvede. Liigne UVA kiirgus võib põhjustada ka erinevate terviserikete teket.

Hiljutisest uuringus selgus, et kui piloodid veedavad tund aega kokpitis päikese käes, on see kiirguse mõttes sama hull, kui veeta 20 minutit solaariumis. Kuigi reisijate aknad on palju väikesemad, siis tundide viisi päikese käes istuda, võib siiski omada halba mõju.

Eksperdid soovitavad aknakatted lennukis ette tõmmata, isegi kui päikest ei paista. Samuti soovitatakse kaasa võtta väike pudel päevituskreemiga.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles